Az 5000.-ik ilyen kérdés: milyen kutya illik hozzám?
Diák vagyok, van napi min.3 órám kutyára. 6-7 néha 8 órát is egyedül lenne. Már van tapasztalatom kutya tanítással, szóval könnyen idomítható, okosabb fajtát szeretnék. A szőre nem számít, szívesen kefélem át a bundáját akár minden nap, de nem ragszkodom a hosszú szőrhöz. Termete lehetőleg kisebb, max 20-25 kg-os legyen. Ha szobatiszta lesz 100%-osan, csak akkor jöhet be a lakásba, (valószínűleg kinti lesz :'( )ezért, hogy minnél több időt töltsek vele, mint családtaggal, a verandán fogok tanulni
A mozgás igénye közepes legyen, napi 2 óra séta lefárssza
A menhelyekre is benézek, kérlek azt ne írjátok
Tehát:
-közepes mozgásigény
-20-25 kg (térd alá ér)
-bírja az egyedüllétet
-tanítható
-bírja a kintlétet
-jámbor(bár ez neveléstől is függ)
-100 ft allatt legyen árban (általánosan)
Amik kizárva:
-Pitbull jellegűek (én imádom őket, de az anyám nem szereti)
-puli, palotapincsi, westie, meg az ilyenek (alias agresszív szatyorebek)
-uszkár (valamiért nem jönnek be :/)
-olyan kutyák, amik csonkítás álltal lesznek fajtajellegűek (pl.:dobberman)
-nagyon nyáladzók, légzési problémával rendelkezők (pl.:mopsz)
Huh, jó sok kritérium, de remélem tudtok segíteni
2
Az a MINIMUM, amit a legforgalmasabb napon megengedhetek. Miután végeztem a kötelezettségeimmel (házimunka, tanulás, sport), utána 5-6 órát még vele foglalkozni
Ertem en ... most igy gondolod ... de holnap szerelmes leszel, ha vege a sulinak elkezded az eletet ... a kutya meg ott lesz ... tizenegynehany evig.
Csak erre probaltam ravilagitani.
5
Ohhhh elírtam 100 ezer 😅
A szeremről meg csak annyit, hogy a kettő nem zárja ki egymást. A kutya az családtag. Ahogyan anyámmal sem beszélek kevesebbet, csak mert pasim van, úgy a kutya is ugyanannyi törődést kap.
De a fő kérdés még mindig a kutya fajta, szóval kérlek arra válaszoljatok
(Tisztába vagyok a felelős kutyatartással, még nem döntöttem úgy, hogy 100%-ban készen állok, de jó lenne tudni, egyáltalán van-e számomra megfelelő eb)
9-es vagyok
Bocsi a kritériumokat csak most olvastam el. A mudinak magas a mozgás igénye és e mellé még tanítani is kell, hogy lefoglald az energiáit, vagy ha nem biztosan rombolni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!