Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mikor várható javulás a...

Mikor várható javulás a kutyámnál?

Figyelt kérdés

Egy - két naponta rájön a kutyámra az, hogy elkezd köhögni, illetve öklendezni egy pár másodpercig, majd elmúlik nála az egész, és úgy viselkedik mintha semmi nem történt volna.

Eléggé étvágytalan, viszont ugyanúgy aktív, nincs letörve sem, láza sincs.

Kenelköhögésre gyanakszom, ezért adtam neki egy negyednyi Augmentint, ami körülbelül 65 mg hatóanyagot tartalmaz, a kutyus súlyához mérve adtam neki a gyógyszert.

2020. júl. 5. 18:07
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
79%
Nem neked kell diagnosztizálni, meg gyógyszerezni, hanem az állatorvosnak! Vidd el megnézetni!
2020. júl. 5. 18:13
 2/28 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy mi a baja, minek vigyem el állatorvoshoz?
2020. júl. 5. 18:17
 3/28 anonim ***** válasza:
81%

"Kenelköhögésre gyanakszom"

Ha csak gyanakszol, akkor nem tudod. És azért vidd el, mert bármi baja lehet, még akár rák is. Bizony, nem csak a kennel köhögéstől köhögnek.

2020. júl. 5. 18:29
 4/28 A kérdező kommentje:

Szinte kizárt, hogy rákos lenne, teljesen normálisan viselkedik, nem hány, székletében / vizeletében sincs elváltozás, és nem is levert.

A kérdésre válaszolna is valaki, offolás helyett?

2020. júl. 5. 18:32
 5/28 anonim ***** válasza:
52%
Öklendezős köhögést okozhat kennelköhögés is, ilyenkor az antibiotikum mellé köptetőt, nyákoldót is adnak. De, okozhatja sok más is, kezdve a refluxtól egy benyelt és befúródott toklászig, tehát okosabb lenne, ha megnézetnéd orvossal.
2020. júl. 5. 21:08
 6/28 anonim ***** válasza:
77%

Honnan gyanakszol a kennelköhögésre? Lehet szívféreg, szívbetegség, gyulladás, stb.

És az augmentint kúraszerűen kell adni, nem egy alkalommal. Az mégis mire jó? Ha ilyen fene nagy tudásod van, ezzel tisztában kellene lenned. Ja, hogy igazából fogalmad sincs róla, csak sajnálod a pénzt a kutyád egészségéről.

2020. júl. 5. 21:12
 7/28 A kérdező kommentje:
Toklász egyáltalán nincs az udvarunkon se, és úgy látszik, hogy kár értelmes válaszokat várni ebben a szekcióban. :D
2020. júl. 5. 21:16
 8/28 anonim ***** válasza:
81%
Nem is sétáltatod a kutyát? Gondolhattam volna, hiszen állatorvoshoz sem vagy hajlandó vinni...
2020. júl. 5. 21:22
 9/28 anonim ***** válasza:
76%
Teljesen értelmes válaszokat kaptál.
2020. júl. 5. 21:23
 10/28 A kérdező kommentje:
Olyannyira értelmes válaszokat kaptam, hogy egy ember se tudta leírni, hogy mikor lenne tapasztalható javulás a kutyusnál.. :D
2020. júl. 5. 21:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!