Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy győzzem meg a szüleimet,...

Hogy győzzem meg a szüleimet, hogy felelős kutya gazdi lennék?

Figyelt kérdés

Nem kaphatok kutyát abból az okból kifolyólag, hogy a testvérem nem volt képes 16 éves korában ellátni a blökit. Persze megértem a szüleimet, hogy nem akarják, hogy rájuk háruljon újra a piszkos munka (sétáltatás,etetés...) de átgondoltam és tudnám ezeket minden nap több alkalommal csinálni. Vinném rendszeresen dokihoz, viszont a költséget még nem tudnám állni. Menhelyről szeretnék kutyit.

Hogy tudnám megenyhíteni őket, hogy lehessen kutyusom? Köszi az ötletekért előre is!

2020. júl. 2. 22:35
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Kedves 8.! Igen tudom.

Kedves 9.! Próbálkozni fogok.

Kedves 10.! Azon már én is gondolkoztam, szerintem el is fogok majd menni.

2020. júl. 3. 10:51
 12/20 anonim ***** válasza:
63%
A menhelyes önkénteskedés a legjobb szerintem is, egyrészt azzal bizonyíthatod a szüleidnek, hogy elég érett vagy a feladathoz, tudsz rá időt szakítani és nemcsak egy időszakos fellángolás az, hogy szeretnél kutyát, hanem kitartó is vagy (ha meg esetleg mégsem, az meg az önkétes munkád során úgyis kiderül, nem rossz szándékkal írom ezt, de előfordulhat, hogy pár hónap után rájössz, hogy ez nem fér bele az idődbe, még sincs kedved hozzá és akkor meg jobb, ha ezt abba tudod úgy hagyni, hogy nincs egy kutyus otthon, akinek esetleg új gazdát kell keresni). Másrészről tapasztalatot is szerzel a kutyázásban, megtanulsz kommunikálni velük, hogy hogyan kell tanítani őket, mert ha valamiben, akkor a kutyatartásban nagyon jó, ha van már gyakorlatod, első kutyás gazdik általában egy csomó hibát elkövetnek, amit később nehéz korrigálni, ez mindenképp egy jó "alapozás" lenne ahhoz, hogy később egy jól nevelt kutya gazdija lehess. Harmadrészt pedig valószínűleg azon a menhelyen, ahová elmész önkénteskedni megtalálod majd azt a kutyust, aki annyira a szívedhez nő, akivel tökéletes összhangba tudsz kerülni, akit majd örökbe szeretnél fogadni és ebben az esetben is jó, ha van már előtte kapcsolatod a kiszemelt kutyával, jobb menhelyeken nem is adják oda előzetes ismerkedés nélkül.
2020. júl. 3. 13:28
 13/20 A kérdező kommentje:
Kedves 12.! Köszönöm a tanácsot, a kifejtést. Sokat segítettél! :)
2020. júl. 3. 13:32
 14/20 anonim ***** válasza:
64%

Meg egy ötlet a 12-es mellé: játsszd el, mintha már lenne kutyád. Ne törődj vele, ha hülyének néznek, te csak légy kitartó.

Kelj fel mindennap mondjuk 40 perccel hamarabb, mint egyébként szoktál suliidőben (most szünidőben és hétvégén is ugyanakkor), és menj le sétálni 20-30 percet. Ha sáros, esős idő van, ezután törölj fel és tegyél ki friss vizet egy tálba inni a "kutyának".

Kora délután, legkésőbb 8 óra elteltével menj el sétálni 1-2 órát.

Este menj le megint 20 percre, majd tégy úgy, mintha enni adnál a kutyának, plusz vízcsere. Késő este menj le még 10 percre.

Tedd ezt minden egyes napon kitartóan. Hétvégén pedig, a reggeli séta után irány a menhely.

Persze mondd el a szüleidnek, mi az oka furcsa viselkedésednek. :) Hátha megenyhülnek, ha kitartó vagy.

2020. júl. 3. 16:50
 15/20 A kérdező kommentje:
Húha ez tényleg furi, de lehet hatásos lenne. Amúgy szoktam minden nap lemenni az utcára séta vagy bolt gyanánt, ez már nem lehet akadály. A tálas dolgot megpróbálom. Köszi! :D
2020. júl. 3. 20:06
 16/20 anonim ***** válasza:
Én adtam a furi ötletet. Igazából így tudod kb. bebizonyítani a szüleidnek kutya nélkül, hogy megtennéd, amit kell, ha lenne egy kutyád :) Fontos a rendszeresség, a kutyusnak is az lesz. Azaz pl. minden nap reggel 6-tól séta, majd du. 2-kor egy gyors séta, du 5-7 közt egy nagy séta, és este 10 körül egy kis séta. Hétvégén, ünnepnap, esőben-sárban, melegben, náthásan, álmosan, fejfájósan, mindig. :) Ezt kell majd csinálnod a kutyussal is.
2020. júl. 5. 18:13
 17/20 A kérdező kommentje:
Igen tudom, hogy mindig vinni kell majd a kicsikét. :) köszi
2020. júl. 5. 21:09
 18/20 anonim ***** válasza:
Szia. Ez csak az én véleményem, de szerintem mondd meg nekik hogy a testvérednek adtak egy esélyt,akkor adjanak neked is. Emellett mutasd meg hogy felelős vagy,járj a kedvükbe,végezd el a házimunkát.Ha van már kiválasztott fajta,amilyen kutyát majd szeretnél akkor olvass nekik róla,hogy mennyit kell törődni vele meg ilyenek. Mondd meg nekik hogy gondját fogod viselni.Remélem sikerül őket meggyőzni.
2020. júl. 31. 22:00
 19/20 A kérdező kommentje:

Szia kedves 18. válaszoló!

Sokszor elmondtam, hogy adjanak esélyt, de mivel ő nem volt alkalmas a kutyus gondozására ezért ebből indulnak ki mindig, hogy én se leszek képes. Meg, hogy már nem fogják újra végigcsinálni. Viszont a házimunkás és bemutatásos ötlet lehet besegítene. Köszi! :) (plusz)

2020. júl. 31. 23:27
 20/20 anonim ***** válasza:
50%
Szia.Az előző vagyok.Esetleg próbáld meg kiönteni a szíved,mondd el hogy tényleg nagyon szeretnél egy társat.
2020. aug. 2. 22:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!