Hogy győzzem meg a szüleimet, hogy felelős kutya gazdi lennék?
Nem kaphatok kutyát abból az okból kifolyólag, hogy a testvérem nem volt képes 16 éves korában ellátni a blökit. Persze megértem a szüleimet, hogy nem akarják, hogy rájuk háruljon újra a piszkos munka (sétáltatás,etetés...) de átgondoltam és tudnám ezeket minden nap több alkalommal csinálni. Vinném rendszeresen dokihoz, viszont a költséget még nem tudnám állni. Menhelyről szeretnék kutyit.
Hogy tudnám megenyhíteni őket, hogy lehessen kutyusom? Köszi az ötletekért előre is!
Kedves 8.! Igen tudom.
Kedves 9.! Próbálkozni fogok.
Kedves 10.! Azon már én is gondolkoztam, szerintem el is fogok majd menni.
Meg egy ötlet a 12-es mellé: játsszd el, mintha már lenne kutyád. Ne törődj vele, ha hülyének néznek, te csak légy kitartó.
Kelj fel mindennap mondjuk 40 perccel hamarabb, mint egyébként szoktál suliidőben (most szünidőben és hétvégén is ugyanakkor), és menj le sétálni 20-30 percet. Ha sáros, esős idő van, ezután törölj fel és tegyél ki friss vizet egy tálba inni a "kutyának".
Kora délután, legkésőbb 8 óra elteltével menj el sétálni 1-2 órát.
Este menj le megint 20 percre, majd tégy úgy, mintha enni adnál a kutyának, plusz vízcsere. Késő este menj le még 10 percre.
Tedd ezt minden egyes napon kitartóan. Hétvégén pedig, a reggeli séta után irány a menhely.
Persze mondd el a szüleidnek, mi az oka furcsa viselkedésednek. :) Hátha megenyhülnek, ha kitartó vagy.
Szia kedves 18. válaszoló!
Sokszor elmondtam, hogy adjanak esélyt, de mivel ő nem volt alkalmas a kutyus gondozására ezért ebből indulnak ki mindig, hogy én se leszek képes. Meg, hogy már nem fogják újra végigcsinálni. Viszont a házimunkás és bemutatásos ötlet lehet besegítene. Köszi! :) (plusz)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!