Hogy győzzem meg a szüleimet, hogy felelős kutya gazdi lennék?
Nem kaphatok kutyát abból az okból kifolyólag, hogy a testvérem nem volt képes 16 éves korában ellátni a blökit. Persze megértem a szüleimet, hogy nem akarják, hogy rájuk háruljon újra a piszkos munka (sétáltatás,etetés...) de átgondoltam és tudnám ezeket minden nap több alkalommal csinálni. Vinném rendszeresen dokihoz, viszont a költséget még nem tudnám állni. Menhelyről szeretnék kutyit.
Hogy tudnám megenyhíteni őket, hogy lehessen kutyusom? Köszi az ötletekért előre is!
Nem lehet hogy a tesód is itt kert tanácsot aztán mi lett belőle?
Te úgy gondolod jó gazda lennél de a szüleid meg ismernek.
Az állatorvosi költség sem olcsó és lehet a szüleid azt a pénzt jobb helyen is el tudjak képzelni de ha nem is kell orvoshoz hordani akkor is ott van a többi költség pl.: féregtelenítés, élősködők elleni védekezés ( kullancs, bolha, szúnyog), a táp amiből érdemes minőségit venni ha nem akarsz állatorvoshoz járni ezek minden hónapban elég sok pénzbe kerülnek.
És akkor vegyél fekhelyet, pórázt, nyakörvet, játékokat....
A szüleid biztosan tisztában vannak mennyibe is kerül a kutya, és abba is bele kell gondolnod hogy nem csak szép időben van kutyád ha kint már napok óta esik, fúj esetleg fagy neked akkor is ki kell vinned a kutyád többször is, és mikor haza értek akkor tisztáznod kell mert sáros koszos büdös.
Lényeg a lényeg legyen kereseted és abból akarj kutyát fenntartani
Kedves Mindenki! A tesóm kutyusa már 14 év óta máshol éli életét.
Kedves 1.! Van macskám ami azt illeti, szóval tudom, hogy mennyi minden kell egy háziállatnak. Oltásoktól az ivartalanításig. Stb... a nevelésről nem is beszélve. Nem kell elmagyarázni, hogy nem csak napos idő van. :D
De én nagyon szívesen végezném ezeket. Szeretnék egy barátot, játszótársat akiről gondoskodhatnék. Köszi a válaszod.
Kedves 2.! Csak ahhoz kellene egy kutyus. :) de köszi a tanácsot.
Kedves 3.! A kutyus már évek óta máshol éli életét.
Kedves 4.!A kutyus már évek óta máshol éli életét.
Kedves 5.! Sajnálom.
Kedves 6.! Valamennyire igazuk van DE a szüleim sokszor hülyeségekre költik a pénzt (hagyjuk mire) és azt lehetne egy kutyusba is befektetni szerintem. (ők is megbánják utána).
Aha, utolsó te vagy az aki azt kommentelte hogy a kiskutyák szatyorpatkányok egy másik kérdésnél. Nem hittem volna hogy szereted az állatokat!
Nekem több évembe telt mire kiharcoltam a kutyát. Most 5 éves, mindenki imádja és már családtag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!