Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A fekete magyar vizsla fajtiszta?

A fekete magyar vizsla fajtiszta?

Figyelt kérdés
Most fialt a kutyám 2 barna és 3 fekete kölyköt. Nagyon szépek a feketék, de szerintem nem a másik vizslától vannak. Korábban még nem volt erre példa.
2020. jún. 27. 15:01
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
79%

A logika annyi, hogy a szaporítók, mint te is (tekintve, hogy kennelneved nincs), olcsón, szerződés, utókövetés, szűrések, ivartalanítási kötelezettség és garancia nélkül ontjátok a világba a keverék kutyákat.

(Már ne is haragudj, de aki megkérdezi, hogy van e fekete vizsla, az nem tenyésztő, még ha lenne is kennelneve, hanem egy gyenge papíros szapi. A tenyésztő ugyanis a fajta nemesítéséért dolgozik, te pedig csak teszed tönkre a dilettantizmusoddal és a könnyű-pénzsóvárságoddal).

Az pedig, hogy a cuki óccógugyár elviszik, nem garancia semmire. Persze, hogy kell a kiskutya. A kérdés hogy meddig, mire és milyen körülmények közt.

Zárszóként: te engem ne emlegess a magadfajta mocsadék szaporítókkal egy napon, tekintve én vagyok az az ember, aki a te mocskodat takarítja. 4 kutyámból 3 menhelyi, 1 tk-s. Ennyit erről!

2020. jún. 29. 16:26
 22/35 A kérdező kommentje:
Nem kérek pénzt, van állásom. Eleve rokonoknak, ismerősöknek megy, tőlük meg sosem kérnék pénzt, még ha fajtatiszták lennének se.
2020. jún. 29. 16:27
 23/35 anonim ***** válasza:
100%

Jól megy, hogy van több százezred 6 kiskutya felnevelésére, akiket később ingyen osztogatsz. Etetés (nem Pedigree), chip, oltások, féregtelenítés, élősködők elleni védelem.

És akkor még arról nem is beszéltem, hogyha ilyen lelkiismeretes vagy, gondolom mindkét szülő munkavizsgás, minden betegségre szűrtek és természetesen a szuka több ultrahangon is volt a vemhesség alatt.

Ha ilyen jól megy, pár menhelynek, fajtamentésnek is adhatnál egy kis pénzt, ha már a magadfajták után takarítanak.

2020. jún. 29. 16:39
 24/35 A kérdező kommentje:

Senki nem mondta, hogy tenyésztő vagyok, szóval nem is értem most ez, hogy jött ide. De az determináns, hogy nem tudod kultúráltan megfogalmazni és kinyílvánítani a véleményedet. Bár erről nyílván

nem tehetsz, hiszen intellektusod minimum 10x alacsonyabb az álagnál, szóval ettől most eltekintek. De hogy megnyugtassalak elmondom neked, hogy a vélemémyed iránti érdeklődésem konvergál a nullához.

Szerintem mindent elmond, hogy nem tudod elengedni ezt a témát, és alaptalanul vádaskodsz. Úgy érzem világosan fogalmaztam, amikor leírtam, hogy van gazdája mindegyiknek. De ha most sem tudtad megérteni (a negyedik alkalommal), akkor elmondom mégegyszer, hogy van gazdájuk, és ezalatt olyan gazdákat értek, akik nem dobják ki az útra.

De mindegy, nem azért írtam ki ezt a kérdést, hogy leálljak "veszekedni" egy ilyen becsülendő és szofisztikált emberrel, aki maga a megtestesült pelda a "jó ember" kifejezésre. Ergo további szép napot, és sok szerencsét a lelkibéke felé vezető utadon.

2020. jún. 29. 16:43
 25/35 anonim ***** válasza:
74%

Az összes kölyök keverék, mert tk-et nem adsz hozzájuk. Keverékekért meg nem kérünk el pénzt! Úgyhogy tessék oltatni (kétszer), féreghajtatni (háromszor), chippeltetni és normális táppal etetni! Kölykönként 80.000 ft lesz alsó hangon.

De nem, a cél csak az, hogy minél occsóbban kijöjjön a "felnevelésük", minél több pénz bejöjjön a konyhába. Gondolom se oltások, se féreghajtás, igaz? És jó a moslék is, nem?

2020. jún. 29. 20:33
 26/35 anonim ***** válasza:
85%

Hát, ha már itt az intelligenciáról írsz (az, hogy idegen szavakat használsz, amit amúgy simán használunk köznyelvben, az nem intelligencia, hanem műmájerkodás kérdése :D), akkor észrevehetted volna a kis zöld pipák száma alapján, hogy nem csak egy válaszoló írt ide, hanem több is. Én pl a 2-vel ezelőtti voltam. Az utolsó válaszoló pedig (aki nem én vagyok :D), egyáltalán nem a szaporításról írt. De még csak nem is arról, hogy van-e gazdájuk. Pusztán konstatálta (hűűű, moszt akkoj én isz milyen okoszka vadok :D), hogy de jó neked, hogy van több százezer forintod felnevelni 8 hetes koráig egy alomnyi kölyköt: chipeltetni, féregtelenítetni, oltatni stb, hogy aztán ingyen osztogasd... :) plusz, még a szukádat is terheled, rövidíted meg az életét azzal, hogy keverék kiskutyákat gyártasz, hogy rájuk költs egy vagyon, majd ingyen odaad vadidegen embereknek.

Ugye te sem gondoltad komolyan, hogy ezt bárki beveszi?! Ez szarkazmus (juhuuuu, micsoda okossssssz kis szó:D) volt az utolsó részéről. De várj, ez neked biztos egyértelmű volt, hiszen te ollllllllyan veszettül maaaarha okosintelligenscsillámpóni vagy, hogy csak na! :D

2020. jún. 29. 20:45
 27/35 anonim ***** válasza:
85%
Egyébként tényleg vicces, hogy te beszélsz intelligenciáról, mikor már többen leírták, hogy nem az a téma, hogy van e gazdijelöltjük. Érved az nincs, személyeskedni tudsz csak, és leírni ezerszer az egyetlen valamennyire pozitív dolgot, amit fel tudsz mutatni a témával kapcsolatban, hogy legalább gazdijelöltjük van. Ezt senki nem hozta fel, tekintve, hogy nem lényeges a kérdés és a válaszolók érvei szempontjából. De látom, neked ez magas. Szánalmas vagy eléggé amúgy... :/
2020. jún. 29. 20:52
 28/35 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként ugye szerződést is írsz? És vállalod a garanciát arra, hogy ha örökletes betegségük lesz (hisz te gyártottad a sufniban és putriban a kölyköket) vállalod a kölykök kezelését. Ugye? Hisz felelős szaporító vagy...
2020. jún. 29. 21:06
 29/35 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó vagyok:

- az orvosi költségeket akkor, ha örökletes betegség lesz;

- a kutyaiskolai költséget, ha idegrendszeri gond lesz.

2020. jún. 29. 21:07
 30/35 anonim ***** válasza:
0%

Én nem olvastam el még minden kommetet, de ehhez a kettőhöz szeretnék hozzászólni. (Nincs kutyám, nem értek hozzájuk, de ha jön egy kutya, akinek tudom, hogy ki a gazdája, pl szomszéd; akkor barátkozom vele. )

Tehát ide ehhez a kettőhöz szeretnék :

,,Gondolom legalább olyan gondos gazdikhoz kerülnek mint te, akik össze-vissza szaporítják őket és gyártják a dp-s, ideggyenge, 0 munkabírással rendelkező """"vizslákat"""". "

,,Akkor viszont nincs garancia a te kutyáid egészségére sem."

Na, hogy ha most nem a fajtatisztaságot nézzük, akkor viszont szóval a kutyusok egészsége szempontjából szerintem nem rossz, ha valami másfajta kutyagenetika is belekeveredett. Mert hogyha pl mondjuk nagyon belterjes valami, akkor szoktak nem annyira életerős kutyik születni szerintem. Tehát, pl ha nagyon sok olyan kutyapárt raksz össze, ahol a kutyák már eleve rokonok egymásnak, és akkor nem frissül a genetikájuk; és akkor olyankor van "túltenyésztve". Szóval tehát pl nem jó, hogyha mondjuk mindenhol csak családon belül rakják össze a kutyákat pároztatni. És akkor tehát legalább van benne egy kicsi más genetika is; és akkor nem lesz ez olyan belterjes. De mondjuk szóval mondom, én nem tom, hogy a hivatásos tenyésztők hogy csinálják, de mondjuk, hogyha csak családon belül szaporítanák a kutyákat, akkor az rossz lenne. De így szóval lehet így erősebb a genetikájuk , a felépítésük. Tehát a törzskönyvön túl nézve, hogy most fajtatiszták-e , vagy nem. Ja és mégegy érdekes eszembe jutott; 10. osztályban volt még biológia-órám; ez már nagyon rég volt; de szóval azt mondta a tanár, ha jól emlékszem, hogy pl embereknél a zöld szem, meg a fekete szem az pl ilyen mutáció eredményeként jött létre. Hogy pl kicsit visszavezetve a kutyákra; mondjuk pl egyszercsak születik a családba egy más hajszínű ember. És mondjuk pl nem tudnak róla, hogy pl mondjuk lett volna például vörös hajú előtte a családban; de persze mondjuk 1000 évvel előtte lehetett egy ősük; de most szóval nem arra gondolok. Hanem, hogy mondjuk tegyük fel, hogy nincs. Csak ezek a gondolatok jutottak most eszembe ide; gondoltam leírom, hátha érdekes. :)

2020. júl. 8. 17:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!