Ha egy kutya megtámad mit lehet tenni, hogy ne tépjen szét?
1. Lehajolós módszer (nem az, hanem a másik XD)
2. Bottal ütni, gázspray, fölmászni valahova
Nem irigyellek, engem is támadott meg kutya.
Remélem jól vagy, és tetanusz után vagy.
Mikor engem meg akart harapni egy nagy dög,(tipikusan az a fajta amin már lovagolni lehetne)mikor már harapott volna, ijedtemben izomból rávertem egyet ököllel a fejére, összecsuklott, sajnáltam szegényt de ez van,mindenesetre nem pusztult bele.
Mondjuk hozzá kell tenni én se vagyok egy kistermet,120-kiló vagyok és fizikai munkás.
Ha látom, hogy támadni akar, nem veszek tudomást róla, közben megpróbálok valahogy falkavezérnek tűnni a szemében. Ha támad, akkor valamit a szemébe ha tudsz, ha nem lehetőség szerint azt amit a 6-os írt, miközben segítséget kérsz. Ha netán sikerül úgy eltalálnod valamivel, hogy meghátráljon, kezdj el te is hátrálni, de közben éreztesd vele, hogy még te vagy fölényben. A lényeg az, hogy még ha menekülsz akkor is tűnj a szemében vezérnek.
Mifelénk sok volt a rossz kerítés egy időben (azóta hálistennek ahol kutya van, mind meg lett javítva) amin ki tudtak szökni a jószágok és sajnos akadt köztük vadabb is, de amiket fentebb írtam, szinte mindig beváltak. Egyszer volt, hogy nem, akkor egy közepes testű keverék kutya megtámadott és elkapta a nadrágom szárát, én pedig megfogtam a grabancát és a földön tartottam a kutyát míg egy arra járó hívta a közeli állatmenhelyet. Egy nagyobb testű kutyával ez nem ment volna.
Egyszer terepi munkát végeztem Erdélyben, valahol az isten háta mögött. A furgon 3 km-re volt tőlünk, és nekem kellett visszamennem valamiért egy nem bejáratott túraútvonalon, egyedül.
Szóval battyogtam lefele a hegyről, térerő semmi, már jó messze voltam mindenkitől kicsit gazos helyen mentem, de abszolút a semmi közepe, és egyszer elkezdett csaholva ugatva vicsorogva rohanni felém két olyan hatalmas kaukázusi medveölő kutyat, amekkorákat még életemben nem láttam.
Sztem sosem volt még ennyire halálközeli élményem, semmi segítség nem volt sehol, gyorsan történt minden, közeledtek felém, rohantak, lefagytam, brutál mód vicsorogva csaholtak. Egyszercsak olyan üvöltés tört ki belőlem, amin még én is meglepődtem. Ösztönösen rájuküvöltöttem egy akkorát (nő vagyok), amit szerintem akkor sem tudnék reprodukálni, ha gyakorolnám...
A kutyák megtorpantak. Vissza nem fordultak, de megálltak tőlem úgy 5 méterre, és nézték ahogy eltávolodok. Reszkettem a furgonig, teljes testemben, még akkor is amikor már rég láthatáron túl voltak.. utána bezárkóztam az autóba, és vissza se mentem, azóta is rossz erre gondolni.
Valszeg semmit nem tudtam volna tenni, ha letámadnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!