Mit csináljak ha félek kutyátsétáltatni a kóbor kutyák megtámadása miatt?
Németjuhászom van, kedves, nem provokáló kutya. Sose menne neki más kutyának, max védeni magàt
Jó környéken lakunk, sok zöld övezettel ugyanakkor mindjg van kinn valamilyen kóborkutya
Eddig nem voltak verekedések, jöttek már belénk kutyák, de vagy kistestűek voltak vagy köszönve a határozott fellépésemnek sikerült elijeszteni
De mivan akkor ha belénk jön egy agresszív kutya? Sose megyek vele messzire de egyszerűen rettegek elmenni sétáltatni
Ma a szomszéd két kutyàja nekiment, még én magam is meglepődtem ahogy földhöz vágta őket
Viszont csak önvédelme miatt
Gázspray? Bot? Mit javasoltok?
Minimális mozgás kell a kutyának
Dühöngsz, és szidod azt, aki hagyja a kutyáját kóborolni... Baromi idegesítő egyébként szerintem is, és én is emiatt nem merek sétáltatni.
Gázspray-t elvileg nem használhatsz közterületen, büntetendő. Bottal egy nagyobb kutya ellen semmire sem mész. Más lehetőség nekem sem jut eszembe, pedig ezerszer gondolkodtam már rajta. Az én kutyám ráadásul más kutyákkal nem jó fej. Nagyon nem. De a kóborló, önsétáltató, vagy gazdis póráz nélküli kutyák miatt sem adhatok rá szájkosarat sétához, mert ha egy másik kutya betámadja, esélye sincs megvédeni magát. Emberekkel egyébként kedves, rájuk nem veszélyes. Szóval nem egyszerű ez.
"kóbor kutyák megtámadása"
Bocs, de ezt úgy lehet elsőre értelmezni, hogy te támadod meg őket. Legközelebb fogalmazz rendesen.
Kisvárosban lakom, 2 éve elkóborolt kutyákat fogdosok, chipet nézek, hazaviszem, vagy menhelyre, több, mint 200 kutyát néztem már így, és azt is tudom, melyik önsétáltató merre szokott lenni, melyik az ő útvonala, merre bandáznak, stb. (kóborok nincsenek, amelyiknek nincs gazdája, nem hagyom az utcán)
Úgyhogy igyekszem arra sétálni, ahol a legkevesebb kutya járkál. De így is botlottam már bele 3 nagy kutyába, akik morogtak az enyémekre pont az ő házuk előtt, a gazdi ki is jött, szóltam neki, hogy csukja be a kutyáit, ő meg meg akart engem verni... Azóta nem merek két kutyával egyszerre menni a városban. Mikor a kicsit vittem, neki akart menni egy udvarról kirongyoló puli, őt sehogy sem bírtam elijeszteni, az utolsó pillanatban a "frufruját" tudtam elkapni, de úgy is a fogát csattogtatta. Egy másik meg póráz nélkül sétált a gazdival, mikor meglátott minket, átrohant az úton, nekiesett a kutyámnak (varrni kellett), a gazdája úgy rúgta le a kutyámról... Illetve volt egy nagy staff, aki minden kutyát kinyírna, ha 10x nem vittem haza, akkor egyszer sem, jött utánunk, a szerencsén múlott, hogy nem nyírta ki a nagyobbik kutyámat, egy arrajáró biciklis segített szétszedni őket.
Elmentem Pestre egy előadásra, ahol ilyen támadások kivédését, kutyák szétszedését mondták el, elméletben megvagyok, de a 40 kilómmal nem tudok szétszedni kettő 30 kilós kutyát.
Úgyhogy most belevágtam a jogsiba, ami a vírus miatt nem lesz meg egyhamar, a terv az volt, hogy városban többé nem sétálunk, hanem kimegyünk az erdőbe, tanösvényre, ott sétáltatok.
Sajnos nem tudsz mit csinálni, találsz egy útvonalat, ahol nincsenek/csak kistestű kutyák és arra mentek, vagy kimentek kocsival a határba.
+próbálhatod a jelentgetést, felkarolod az ügyet, szerzel hasonló gondolkodású embereket és különböző médiákon keresztül(fb falucsoport, falu újság, megszerzitek a gazdik telefonszámát és hivogatjátok őket) eléritek, hogy ciki legyen az utcán tartani a kutyát. Nálunk ez történt és nincs is már nagyon kóborló kutya, de ez egy több éves folyamat.
Bizz meg a kutyadban es a masik kutyaban is … valojaban ha helyesen viselkedsz, a kutyak elkerulik egymast. Az utcai konfliktusok nagy reszet a kedves gazdik okozzak es meg csak nem is tudnak rola.
En surun talalkozom koborkutyaval, vaddisznoval, ozikevel es mindenfele allattal … meg soha semmi konfliktusom nem volt az elovilaggal. Gazdis kutyakkal viszont rendre es nem velem van a baj.
Lenyeg a lenyeg. Onts egy kis batorsagot a szivedbe es nem kell felni az elettol. Ne akarj kuzdeni, mert serules lesz a vege. Nem kell spray … viselkedj normalisan es nem lesz bajod a vadonban sem.
Ez amugy valami civilizacios betegseg lehet, hogy mindenki mindenben remeket lat es spray-el akar szembeszallni az elemekkel :)
Bot? :D Meg a felvetes is nevetseges egy gyava embertol … es mit csinalnal egy bottal egy kutyatamadas eseten? Haha.
Viselkedj normalisan!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!