Ivaros kóbor (? ) kutya vs. Tüzelő szuka?
https://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__10203900-5-h..
Ez is az én kérdésem, de egyre tarthatatlanabb a helyzet. Ugye írtam, hogy egy kan beszökött hozzá vasárnap éjszaka. Aznap még min.1x megint bejött. Ma is már 3x találkoztam vele. A kutya a házban van, de így is jön... Konkrétan elkezdte szétszedni a kerítést. A dokink ma 5-től rendel, szóval majd hívom. Bár ha ebben a pillanatban ivartalanítanánk, akkor is ott lenne még a szaga egy jó ideig. Sőt, ez a kutya a szomszédokhoz is átment, rájuk morgott és vicsorított is...
Kinek lehet ilyen esetben szólni? Megfogni nem annyira merem, nem akarom hogy megharapjon, nem tűnik túl barátságosnak.
Ha úgyis beszélsz az állatorvossal, kérdezz rá, hogy ki tudna-e menni hozzátok leolvasni a chipjét a kutyának, ha van. Mert ha csak a szomszéd utcából szökik, akkor talán meg lehet beszélni velük, hogy nincs jól ez így, szétszedi a kerítést stb. Gyepmestert is lehet hívni, de lehet, hogy a dokitoknak lesz jobb ötlete.
Ami nekünk bevált az szagtalanításra a klorofil tabletta (deofil néven fut), de napokig kell adni, mire elkezd hatni, szóval gyors megoldásnak nem jó. Mi azért adtuk a kutyánknak, hogy a szomszéd két ivaros kanja ne bontson kerítést, erre jó volt, de a saját kanunk próbálkozott volna, ha hagyjuk. Nem hagytuk, azóta meg már ivartalan a szuka. Orvosa válogatja, de szükség esetén vemhesen is lehet a kutyát ivartalanítani, de a tüzelés alatt nagyon nem szerencsés. Ahogy előttem írták, a legjobb 2-3 hónappal a tüzelés után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!