13 év körüli kutyám mostanában betegeskedik. Orvos szerint semmi komoly, a korral jár. Ugye még nem készül itt hagyni engem?
Séták során kezdődött a lábremegéssel, aztán olyan volt már 3x, hogy éjszaka közepén elkezdett csuklani, le akart menni, lent kb fél órán keresztül csak ette a füvet, aztán felment. Mostanában meg kb mindentől megy a hasa, vagy nagyon lágy, krémes a széklete, kivéve a hypoallergén táptól. Amit mostanában nem szeret, ezt is mostanában kezdte, eddig imádta.
A tápon túl alutálkás kutyakaját szokott kapni rizzsel és cukkinivel, répával. Ezt estére, ebbe keverek zöldkagylóport, msm-et, csipkebogyót és pár napja kezdtem a pocak-mix nevű gyógynövény keveréket, ami állítólag rendbe hozza az emésztését. Még nem látok változást.
Ezen túl tényleg nem tűnik betegnek, orvos megvizsgálta, láza nincs, gyulladása sincs, a kedve is jó a fentebb felsorolt furcsaságok ellenére.
Valaki, tapasztalatok?
Én elvinném másik dokihoz is, hogy nézzen rá, sajnos nem mind akar segíteni. Ennyit megérne a dolog.
De ha a hypoallargén táptól jó a széklete, akkor nem lehet hogy van egy enyhe ételallergiája? Csak tippelgetek nem értek hozzá.
Egyébként ha elmondásod szerint életvidám, van étvágya akkor nagy gond nem lehet. :)
Az én kutyusom is 12 éves, féltem mindentől.
Beagle méretű mentett foxi-mudi keverék féleség.
#3-as most nagyon megijedtem.
A mi kutyánk is kb 13 éves volt mikor elhunyt.
Betegeskedett aztán hívtuk az orvost az beadott neki valami gyógyszert és rá 1-2 nappal később már olyan rosszul volt, hogy mozogni se tudott. Már a legyek kezdtek rászállni. Hívtuk megint az orvost aki elaltatta.
Azt ha haldoklik észre lehet venni szerintem pár nappal előtte
A kutyádnak nem hiszem, hogy bármi komolyabb problémája lenne de sokkal tovább nem hiszem, hogy eléldegélne.
Ha lehet, ne adj mást, mint a hipoallergén tápot, ha csak attól nem megy a hasa. A fűevés, csuklás is utalhat emésztési problémára. Idős korban már jobban oda kell figyelni.
A teljes vérkép a komoly bélproblémákat is megmutatja. Ha az orvos szerint nincs nagy gond, és a kutyus eszik-iszik, vidám, korához mérten aktív, akkor valószínűleg csak az öregség, amivel sajnos nálunk embereknél is együtt jár mindenféle nyavalya, mint az érzékenyebb emésztőrendszer is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!