Ki hogyan készül fel (készíti fel a kutyáit) a szilveszterre, és a tüzijátékokra?
Én szimplán beengedem őket, és bwnt elvannak. (Mondjuk amúgy sem félnek tőle kifejezetten)
És ki szokott közületek (már aki kutyás) durrogtatni?
Én mondjuk szoktam :)
Délelőtt vagy kora délután, mikor még nem szabadult el az őrület, jól kifárasztom őket valami istenhátamögötti, ember nem járta területen, hogy hazavonszolni is alig tudják magukat. Sötétedéskor beengedem őket a lakásba, leengedem a redőnyöket, és csapunk egy nyugis estét, mivel nem vagyok egy bulizós típus. Tavaly kaptak egy-egy velőscsontot, az lekötötte minden figyelmüket. Ha egy nagyobb durranásra felkapják a fejüket, kedvesen, vidáman elküldöm az illetőt a sunyiba, mire megnyugszanak.
A kisebbik kimondottan parázik ilyenkor, ő több figyelmet igényel. Ez egy este, ki kell bekkelni.
A nagy nem fél, ha megmondom neki, hogy nem kell félnie, de őt is beeresztem, mert a szomszédunk minden évben robbantgat és a rakéták maradékai átpotyognak a kertünkbe... Szóval akkor se hagynám kint a kutyát, ha süket lenne.
Nem durrogatok, kifejezetten ellenszenves szokásnak tartom, sőt a szilvesztert se igazán "ünneplem" meg.
Én csak azért nem petárdázok, mert fosok hogy lerobban a kezem. :D Jobban félek tőle mint a kutyáim.
Az enyéim ugyan lakáskutyák, de abszolút tojnak mindenféle durrogásra meg robbanásra. Még akkor is leviszem őket, ha nagyon durrogtatnak, tavaly rájuk jött a hasmenés éjfél előtt valamivel, mellettünk 20 méterrel lőtték a rakétákat, még meg is akarták keresni, hogy mi pattogott. :D Sose féltek tőle.
A vadászkutyáim ugyanúgy hemperegnek a földön, meg sem hallják a durrogtatást.
Én is szoktam 60 darab 3 szolos petárdát összetenni egyszerre. :D
Mikor kezdő kutyás voltam, akkor féltem, hogy elszalad, elbújik. De igazából nem volt gond.
Az egyik kutyánk eleinte nézte, hogy mi az, majd együtt néztük vele.
Ilyenkor direkt behoztuk a lakásba. A többi embert figyeltem inkább, nehogy egy óvatlan pillanatban kiengedjék vagy hasonlók.
Célszerű bevinni, főleg ha városi vagy, ahol még az emberek is tartanak a petárdáktól.
Ez is olyan, mint minden a kutyatartásban, magadon dolgozz... én a felelősségérzetemen dolgoztam ilyentájt mindig, hogy résen legyek, állandóan.
Hát, eddig 4 kutyám volt, ebből egynek meg sem kottyant, ő nem foglalkozott vele. A mostani kutyám tiszta félős, de szerencsére a nagy hangoktól nem annyira tart :)
A másik két kutyám meg tiszta parások, félősek, pedig az egyik törzskönyves (volt), jó helyről a másik utcai..az utcai az szökős, ilyenkor meg aztán végképp, szóval (mivel úgy is hamarabb elkezdenek dec 31től petárdázni), a szilveszter előtti héten elkezdem sétáltatni úgy, hogy hám és nyakörv is van rajta (mindkettő rákötve a pórázra), hogy még véletlenül se lépjen meg, plusz nagykutyára való póráz, hogy a szakadást is elkerüljük:D És amúgy bent van. Így megy ez már több éve, és szerencsére soha nem tűnt még el szilveszterkor :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!