Miért szereted az Angol Cocker Spánielt?
Nekm van egy 4 éves Angol Cocker spánielem.Nagyon megszerettem a fajtát,a jövőben tenyészteni is szeretném.
Elkápráztat az inteligenciája,az hogy olyan emberiesen viselkedik.És az a sok színváltozat!Neked mi tetszik benne?
a blauschimmel szín. a hosszú fülek. a bánatos szemek. gyönyörű kutyák!
és nagyon okosak.... az enyém egy tündér volt... tavaly hagyott itt... :(
Mert valami elképesztő az intelligenciájuk, a "szabad akaratuk", ahogy nem úgy ugrálnak, ahogy a gazdi fütyül, csak szívességből, saját akaratból, kedvességből engedelmeskednek...
Nekem is a roanok a kedvenceim, a blue-roan és az orange-roan színváltozat... Egyszerűen gyönyörűek a normális tenyésztőtől származó ilyen színű kutyák... Kifürdetve, kinyalva, kifalva, ahogy csillog a suhanó zászlóikon a fény... Egyszerűen imádom a küllemüket, a csodálatos temperamentumukat... :)))
A sok mocskos szaporítótól származó spaniktól viszont a hátamon feláll a szőr... Gusztustalanul elfajzott legtöbbje, számomra azok nem is spánielek.
Nekem arany színűm van, de szeretem még a Black and tan, Chocolate and tan, a Blau, és a Braunschimmel árnyalatokat is :) Imádom a füleit, és azt ahogy nézni tud! És, arról nem is beszélve, hogy már volt szerencsém találkozni olyan Angol cockerral is, aki többszörös Champion kiállításokon, és emellett Örző-védő versenyeken is sokszor áll a dobogón. :D Ő az enyém: [link]
nézzétek meg a többi képét is ha gondoljátok, csak nekem ez a kedvencem bár itt még csak pár hónapos. [;
Én csak a kérdésre válaszoltam, és leírtam a véleményemet...
Szeretem az ANGOL COCKERT, és nem azt, ami az angol cockerhez HASONLÓ. A véleményemnek ez a lényege. A többi maszlag nem érdekel. Mindenki vesz olyat, amihez van lehetősége, attól még nekem az nem köteles tetszeni. Ugyanúgy láttam már nekem tetsző szaporított spánielt, és számomra visszataszító kiállítási egyedet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!