Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mely kutyafajtákat nem ajánljá...

Mely kutyafajtákat nem ajánljátok egyáltalán kezdőknek, és miért?

Figyelt kérdés
Nem arra vagyok kíváncsi, ki mit ajánl, hanem mit nem és milyen indokkal.

2020. jún. 6. 15:15
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
58%
Teljesen jó válaszok is le lettek pontozva. Gyakorlatilag feltettél egy kérdést amire válaszoltál magadnak, a többieket meg lehúztad.
2020. jún. 6. 17:33
 12/22 anonim ***** válasza:
96%

1) Mennyi idő/kutya után lesz valaki tapasztalt gazdi? 1 kutya? 2 kutya? 1 év? 5 év? 1 tacskó után jöhet a border collie? Komolyan kérdezem, érdekel, mert szeretnék kutyát majd egyszer ha lesz kertem.

2) Egy vizsla (ami mozgásigényben kb. = border collie) ugyanúgy nem jó első kutyának? Vagy annak elég a sok mozgás és nem kellenek feladatok, mint egy collienak?

2020. jún. 6. 19:38
 13/22 anonim ***** válasza:
85%

Igazából attól még, hogy valaki kezdő, nem biztos, hogy nem tudna következetesen nevelni egy kutyát. Ahogy a kutyás tapasztalat sem garantálja, hogy a gazdi ért is a kutyákhoz. Elsőnek tényleg nem árt mondjuk egy könnyebb jellemű kutyust választani, de kinek mi számít annak. Írják itt mindig, hogy a német juhász pl nem való kezdőnek, nekem volt kettő is, nagyon fegyelmezett, tanulékony, alázatos kutyák, attól voltak boldogok, hogy megcsinálták, amit mondtam, abszolút nem volt nehéz velük. De most van egy bull keverékem, ő is ilyen. Volt kan rotim is, na őt tényleg ajánlanám akárkinek :)

Szerintem egyébként nyugodtan kezdhetsz egy nyugisabb keverékkel, lehetőleg szukával, ők kicsit simulékonyabbak. De amúgy ha határozott, következetes jellem vagy, és nem vagy lusta utánanézni a kutyák nevelésének, kutyiskolába járni, akkor nagy baj nem lehet.

2020. jún. 6. 19:40
 14/22 anonim ***** válasza:
96%

Domináns, nagytestű kutyákat semmiképp. Katasztrófa lesz a vége, mindkét fél számára. Nagytestűek között is találni szelíd, könnyen kezelhető kutyákat, ők kezdőknek is tökéletesek (pl labrador), de egy rottweiler vagy pásztorkutya (kuvasz, kau stb) tapasztalatlan, gyenge kézbe kerülve közveszélyes.

Kistestű kutyák között is sok domináns van, de ott legrosszabb esetben is, ha elrontja az ember, max a póráz végén fog acsarogni. Egy 40 kilós támadó kutyát senki sem fog tudni megtartani, hiába a póráz.

2020. jún. 6. 21:01
 15/22 A kérdező kommentje:

Mint mondtam, egy választ sem pontoztam, én csupán véleményekre vagyok kíváncsi!

Semmi vitát nem szeretnék indítani, mindenki nyugodtan fejtse ki a véleményét. Az elsőket sem én pontoztam le, korrekt választ adtak, csupán nem pontosan értették mire célzok. De ha ennyire zavar 11-es akkor csak, hogy lásd nem hazudok, felpontozok mindnkit. ;)

2020. jún. 7. 00:39
 16/22 A kérdező kommentje:
Mindenkinek ment a zöld.
2020. jún. 7. 00:40
 17/22 anonim ***** válasza:
74%
Border. japán fajták. Malinois. Pásztorkutyák.
2020. jún. 7. 10:57
 18/22 anonim ***** válasza:
75%

Szerintem:

Akita

Border collie

Kaukázusi juhászkutya meg egyéb juhászkutya

Cane corso

Amit ajánlok:( nem kell lepontozni,ezek csak személyes vélemények)

Labrador

Golden retriever

Beagle( igaz makacsnak mondják, de mondom ez az én velemenyem)

Tacskó( ezt is önfejűnek de jól meg lehet nevelni szerintem)

Ha nagyszerűről van szó akkor

Berni pásztor

Német juhász

Lehet hülyeséget írtam,akkor bocs,de mindegy én így gondolom. De a legjobb a menhelyi keverék

2020. jún. 7. 11:27
 19/22 anonim ***** válasza:
32%
* nagytestű *
2020. jún. 7. 11:28
 20/22 A kérdező kommentje:

Nyugi, miért pontoználak le?

Köszönöm a válaszokat! Az akitát én is hallottam, hogy nagyon öntörvényű kutya, nem ismerem a fajtát, de gyönyörű. Akinek van róla tapasztalata, írhat nyugodtan, érdekelne mit gondol erről. :)

2020. jún. 7. 11:56
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!