Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan vehetném rá anyumat...

Hogyan vehetném rá anyumat hogy vegyünk kutyát?

Figyelt kérdés

Panelban élünk szóval egy kistestű kutya jöhetne ide de nem akar venni/örökbe fogadni.

15 éve vagyok tudnám gondozni.

2010. júl. 30. 19:08
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:

Kedves Válaszoló!!!

Miért akarsz "lebeszélni" a kutyáról??

2010. júl. 30. 19:38
 12/27 anonim ***** válasza:
0%

mert koszos büdös, naponta 5x lekell vinned sétáltatni..

Mért nem akarsz törpenyulat vagy valmilyen kisseb testű állatot?

2010. júl. 30. 19:40
 13/27 A kérdező kommentje:
törpe nyulat is szerettem volna de nem engedi...
2010. júl. 30. 19:42
 14/27 A kérdező kommentje:
még hörcsögöt is de azt nem szereti
2010. júl. 30. 19:43
 15/27 anonim ***** válasza:

Kezdjük ott, hogy egy egészséges kutya ára 80.000ft felett van. És menhelyen is illik adományt adni (kb. 20.000ft)

Tehát már maga a kutya is sok.

Ja persze szaporítónál találsz olcsóbban de az meg beteges, ott a dokit kell megfizetni.

Na de tegyük fel hogy menhelyről hozol egy kistestű kölyök kutyát.

Ott kezdődik, hogy a pelenka az para, mert a kutyának KELL a séta, mozgás, ingerek, szagok, hangok, különben megőrül és fizikai bajai is lesznek. Séta napi 4. Amíg kicsi és tanulja 2 óránként.Pelenkával ne kezd mert ha arra rászoktatod még nehezebben megy majd a szobatisztaság.

És ezek után még ott van hogy egy kölyök rág, kapar, rombol. Kutyasuliba kell vinni, lehet beteg, ez mind rengeteg kiadás anyudnak. Amíg suliban leszel minden anyud dolga lesz. Séta, enni, inni, és a takarítás. Na meg 4-5 év múlva kirepülsz, fősuli, egyetem, munka, pasik. Mi lesz akkor a kutyával? anyu, anyu, anyu...

Nem azt mondom hogy felejtsd, csak hogy gondold át hogy a kutya 15 évig is élhet. És hidd el unni fogod. Sárban, hóban, kánikulában séta, mikor épen moziba mennél, vagy buliba, vagy pasizni. Mikor a negyedik kedvenc cipődet szedi szét, harmadik szőnyeget szarja össze...

Most úgy érzed mindig foglalkoznál vele, de sajna ez nem így lesz.

Tehát tisztázd anyuddal hogy ő KÖZÖS kutya lesz, és tudod hogy neki is lesz vele doga, de megéri mert annyi szeretetet tud adni. Én annak idején azzal bolondítottam meg anyámat hogy neten nézegettem a menhelyek honlapját, sok szomorú szemű kutyus. Na ma már ebből néhány itt csücsül mellettünk, és anyut lese lehet vakarni, folyamatosan követi az állatmentős eseményeket, és a kutyák sorsát.

Te is nézegess ilyeneket, mutasd anyudnak.

Itt a fórum ahol az állatmentések zajlanak, a legtöbb talált, mentett kutya ide kerül fel:

[link]

2010. júl. 30. 20:03
 16/27 anonim ***** válasza:

miért vagytok ilyen szemetek? már bocs. ha kutyát akar mit kell belekötni? akkor nektek miért van kutyátok? ha? hogy minden nap vigyétek sétálni? hogy minden nap kell etetni? na meg játszani vele? ezért vettetek kutyát? kellett ez nektek? -.-' semmi közötök hozzá. én is emeleten lakom és nekem is van kutyusom.

ajánlanám a bichonokat, vagy a yorkiekat. a csivava is pici, de mivel ő nem növeszti a szőrét hanem cseréli, így rettentően hullik a szőre (nekünk csivavánk van)

nekem ugyanez volt a problémám, valamikor én is tettem föl ilyen kérdést itt, és én is emeleten lakok (nem panelba viszont, hanem társasházba)

viszont ha csak győzködöd őket, semmit nem érsz el vele. vagyis nálam nem működött.

ha a szüleid is állatbarátok csak a szobatisztasággal stb.. van bajuk, akkor ha odaviszel egy kutyust, tuti hogy az első reagálásuk az lesz hogy JAJJ NEEE EGY KISKUTYA de azért megsimogatják. biztos, sok mindenkinél láttam, még magamnál is.

ilyenkor mondd el, hogy tényleg azért vetted vagy fogadtad be, mert úgy érzed a te életedből hiányzik egy igazi barát: egy kutya. mondd el azt is, hogy megígéred hogy te gondoskodsz majd róla.

viszont az hogy ellenzik, sok minden lehet. azzal előtte kell számolni hogy egy kutyust oltatni kell, nyíratni kell, fürdetni kell, ápolni kell, etetni kell, itatni kell, SÉTÁLTATNI KELL, tanítani kell, és lehet azt hiszik hogy a te dolgod lesz a simogatás és a játszás, az övéjük meg az amit felsoroltam.

amúgy a sírás is sokat segít :) én végül így kaptam kutyát. hogy én is hoztam egyet, de el is kellett vinni mert nem igazán szobakutya volt, és én egész nap sírtam, szakadatlanul, és bejött anyukám és csak ennyit mondott: Jólvan, meglátjuk hétvégén hogy tudunk-e valahonnan szerezni egy kutyust. :) szóval..

kitartás. és tényleg beszéddel nem sok mindent érsz (legalábbis én ha fölhoztam a kutyaügyet akkor csak ordibáltak) mert lehet ők se tudják milyen lenne egy kutyával

és az én szüleim tényleg 100%osan ellene voltak a kutyának, és most jobban szeretik őt mint én. úgyhogy lehet kicsit félnek is vagy tartanak is tőle, de ha tényleg TE vállalod el, és utána tényleg nem hagyod rájuk a gondozását, akkor tuti hogy nem lesz baj. ja meg nézesd meg velük a Marley meg Ént :D az annyira megható, tényleg.. na jó bocsi hogy regényt írtam. de remélem majd sikerül rávenni őket :)

2010. júl. 30. 20:38
 17/27 anonim ***** válasza:
52%
amúgy OKOSTOJÁS a lány kutyák nem havi egyszer véreznek. az egy dolog hogy te akkor vérzel. vagy ilyen aggyal csak fiú lehetsz. a lány kutyák FÉLÉVENTE véreznek. az enyém is lány, 2 hétig szokott de ki lehet birni, annyi h kell venni neki tüzelőbugyit hogy ne vérezzen össze mindent. méghogy hónaponta. lol
2010. júl. 30. 20:39
 18/27 anonim ***** válasza:
ivartalanítani is lehet, akkor nem tüzel. De amúgy nem is minden kutyánál olyan vészes. Pl. nekem lhasa apso keverékem van, 6 éve alatt kb. 2-3 cseppet találtam.
2010. júl. 30. 20:46
 19/27 Akiteki ***** válasza:

Sehogy! A kutyát az egész családnak akarni kell. Ha nem így van, csak a gond lesz belőle.

Nemsokára úgyis inkább a fiúkkal fogsz foglalkozni és nem a kutyáddal. Majd akkor vegyél, ha már csak Rajtad múlik és nem a szüleiden.

2010. júl. 30. 21:29
 20/27 anonim ***** válasza:
0%

20:39

XDD Ez vicces volt amit írtál XDD

Tudod megkérdeztem már pár nőt és aztmondták havonta véreznek ;D

2010. júl. 30. 22:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!