A játékféltés oké?
Elfogadható viselkedés egy kutyától, ha egy másik kutya elől bevédi a játékát, labdát, és odacsíp ha el akarják venni? Ti hogyan reagáltok? Végülis ösztönös viselkedés, meg a másik se kéne ellopja...
(Hangsúlyzom, hogy másik kutyától, gazditól, vagy más ismerős embertől sosem!)
Nyilván kutya és ember függő. Adott kutyáknál semmiképp sem engedném (pl egy egyébként is túlfűtötten agresszív kutyánál itt se legyen lehetősége ezt kiélni).
De például én a sajátjaim közt elfogadhatónak tartom. Addig, amíg csak rászólás, figyelmeztetés van! Verekedés, nyílt agresszió tilos. Sőt, ha a másik kutya tovább provokál és nem akarja venni a jelzéseit, még arra fogok rászólni.
Egyéb helyzetekben egyáltalán nem agresszív, de a labda az labda :) Egyedüli kutya egyébként, előtte kóbor kutya volt gyanítom hogy innen jön a tulajdonféltés a többi négylábútól.
Köszönöm a választ, felpontoztalak.
Megmondom mi a baj: csak arra tanitottad meg a kutyadat, hogy eldobsz valamit es hozza vissza. Tanitsd meg arra is, hogy van kozos jatek is ... lehet egy jatekot tobben is kergetni es a leguftesebb kapja el, de lehet huzogatosat is jatszani, ahhoz is kell egy tars.
Vakoszinu mindig csak te es a kutya jatszotok es ez rogzult a kutyaban. Tulajdon keppen rosszul szocializalt a kutyad es ez nem fajtafuggo ... ez neveletlenseg.
Nem beszolni akartam, sajnos ez az igaz.
Utolsó, 4 kutyám van. Náluk meg van, hogy az foghatja meg, húzhatja a játékot és az futhat a labda után, akinek a nevét mondom. A többiek várnak. És egymással huzakodás, egymás kergetése sincs. Az egymástól történő játék bevédése meg normális nálunk akkor, ha csak figyelmeztetés van - sőt, még én állítom le azt, aki provokál.
A két kutya húzza egyszerre a játékot pedig kifejezetten veszélyes, nagyon könnyen lehet belőle sérülés vagy verekedés.
#8 Te se vagy különb azzal a két hasznossági pipáddal :D
Az nem gyanús, hogy a legtöbb válaszod 0%-os, de mindenképp 50 alatti? Vajon miért?
Inkább menj el futni, de jó messzire.
Kérdező, elvileg nem illik odaengedni a kutyát más kutyához csak úgy, engedély nélkül, de sok pontagyú nem tartja be.
Normális, hogy a kutya félti a saját dolgait, de ilyen esetekben jobb ha inkább a gazdi lép - abból nem lesz verekedés.
Kérd meg a másik gazdát, hogy tiltsa a tolakodást a kutyájánál. Ha nincs ott a gazdi, akkor küldd el te.
Hm köszi a válaszokat érdekesek voltak :) Alapvetően minden méretű és fajtájú kutyával szeret játszani, de nem tárgyakkal. Igen, valóban csak én és a kutyám játszottunk, mert csak 1 kutyám van...
#8 rendben, igyekszem akkor jobban elzavarni a többieket :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!