Kutyások! A mai napon történt brutális kutyatámadás után sem gondoljátok úgy, hogy szükség lenne hazánkban egy, a nem kutyások védelméről szóló törvényre?
Már több helyen, többek között ezen a fórumon is megfogalmaztam azon álláspontomat, miszerint a kutyatartás mértéke átlépett egy olyan határt, amely már nem csak a békés társadalmi együttélést veszélyezteti, hanem közvetlenül az állampolgárok életét, ezt bizonyítja a mai napi brutális támadás is. És ez még csak egy a sok közül, a legtöbb kutyatámadás nem is kerül nyilvánosságra. A linkelt esettel kapcsolatban még azt is aggályosnak tartom, hogy a támadó állatot nem is végezték ki a helyszínen, hanem az Állatmentő Liga gondjaira bízták. Véleményem szerint egy ilyen állatot azonnal likvidálni kellene.
33/FType a message
Ha nem jarnak futni /bicajozni rendszeresen egy vizslaval/farkaskutyaval/huskyval stb ,akkor meg fogja harap i nemelyik embert.
Ha az ember nem sportol vagy vezeti le rendszeren maskepp a feszultseget,akkor valoszinubb,h verekedesbe konfliktusba keveredik/rombol/rombolja onmagat stb.
Tudtad,h egy malamut erosebbwt harap,mint egy pit?? Vagy egy orias snaucer vagy egy orias nemetjuhasz? Roluk nem rakosgatsz ki cikkeket?
Nem értem ezt az aggresszív hangnemet...
Attól még, hogy van kutyám, örülnék, ha nem emlegetnének-se engem, se a kutyáimat- egy lapon a cikkben megjelölt kutya tartójával vagy kutyájával.
El sem tudod képzelni, de ránk, kutyásokra(ha épp sétáltatunk) nézve sokkal veszélyesebb egy kóborló kutya, mint bármelyik más, az utcán épp állat nélkül lévő emberre. Mi örülnénk a legjobban, ha lenne végre egy szabályozás, de inkább egy működő gyakorlat (szabályozás elvileg most is van, de nincs betartattva), ami felelőségre vonja a támadó kutya gazdáját és legalább az okozott kárt köteles lenne megtéríteni.
Én- aki minden nap rászán pár órát a kutyáira, sétáltatja, tanítja, képzi őket-, lehet, hogy még jobban megvetem azokat, akik csak odavágják a kutyájuk elé a kaját és ennyi volt a napi foglalkozás, akik hagyják őket kóborolni és akik még meg sem próbálják kielégíteni az állat szükségleteit.
Attól, hogy vannak fajták, akik képesek embert ölni és pár szaporító különböző motivációkból a fajtajellegre nem figyelve ideggyenge kutyákat gyártott le, a borderem vagy a 6 kg-os kiskutyám nem fog senkiben komoly maradandó kárt okozni, mert már csak fizikálisan is képtelen rá.
Röviden: ja, szerintem se tartson mindenki kutyát.
Én azt szorgalmaznám,hogy minimum ezeknek az amstaff-pitbull jellegű kutyáknak a tartását engedélyhez kössék.
A többi is lehet veszélyes ,de ez a kutyáknak is nekimegy . Gyakorlatilag egy időzített bomba,onnantól kezdve,hogy mindenféle szaporítótelepekről,meg harcoltaott ,agyonelletett kutyák alól elhozza a delikvens az ideggyenge kedvencét .
Amúgy egy szép és intelligens fajta ,nem azzal van a baj,de itt 100/95 ember nem szabadna,hogy hozzájusson ilyen kutyához . Meg általában semmilyenhez ..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!