Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ti hogy reagálnátok le?

Ti hogy reagálnátok le?

Figyelt kérdés

Ma megtámadta az idős kutyámat egy bull keverék. Minden előjel nélkül, az enyém semmit nem csinált, csak ott ült és nézelődött amíg a többi kutyám játszott a többiekkel póráz nélkül egy elkerített rèszen. Ott ült mellettem az idős kutyám és a semmmiből elkapta. Nem történt semmi komoly, de szerintem ez nem normális, hogy csak úgy neki megy. Megszagolták egymást akkor semmi baj nem volt, ezután semmit nem csináltak egymással. A többi kutyát is "hergelte" a bull keverék, de nekik nem ment neki, csak a legynugodtabb, legidősebbnek.

Miért csinálhatta? Tapasztalatok ilyen téren?

2020. máj. 11. 17:29
 1/5 anonim ***** válasza:
30%

A kutya osztonos allat. Kutyatartas lenyege, hogy uralkodni tudj az osztonos viselkedes felett.

Termeszetben a felelem es a gyengeseg, agressziot valt ki. Ez tortent itt is ... mondjuk az agressziv kutya gazdajanak kellett volna megfekeznie a kutyajat.

Te ilyenkor nem tudsz mast csinalni, mint rauvoltesz az acsarkodo kutyara, ezzel kizokkented es talan a kutya gazdaja is elokerul.

2020. máj. 11. 17:50
 2/5 anonim ***** válasza:
0%

Termeszetes jelenseg. Az oreg kutyat nem visszuk futtatoba meg fiatal kutyak koze,mert megtamadjak.

Futtatoban jatekra hivja a kutya a masikat,nem hergeli....

2020. máj. 11. 20:40
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Az ok rossz szocializáció, rossz nevelés. Ilyenkor neked kell a támadó kutyát elzavarni, lerugdosni vagy akár lefojtani. A lényeg, hogy a tiédnek ne legyen baja. És el kell érni, hogy az ilyen kutyát többet ne vigyék társaságba, ha nem tudja kezelni a gazdája.
2020. máj. 11. 21:41
 4/5 A kérdező kommentje:

#2 köszönöm, de ismerem a kutyák viselkedését.

Tudom, hogy mikor hergeli a másikat.Tudom, hogy mikor hívják játszani, és hidd el, hogy a kutyám is. Ő azzal jelezte, hogy nem akar semmit, hogy leült mellém és türelmesen, nyugostan megvárta amíg a másik 2 kutyám játszik a többivel. Ekkor jött neki a semmiért. Én ott álltam a többi gazdával az (idős kutyám a lábamnál) a kutyáink meg pár méterrel odébb játszottak, úgy hogy az idős kutyám a közelükbe se volt.

,,öreg kutyát nem viszünk futtatóba és fiatal kutyák közé"

Ez akkora baromság, de tényleg. Direkt nem írtam futtatót, mert nem ott voltunk. Egy szimpla találkozásból alakult ki egy nagyobb játék egy parkban.

Az idős kutyámat meg eddig és ezután is vittem,viszem futtatóba meg mindenhova, ahol igen, vannak fiatal kutyák is, eddig semmi baj nem volt senkivel.

És még mielőtt bárki azzal jönne, jaj bull így, jaj bull úgy , nem a fajtára akartam nagyobb hangsúlyt fektetni, szimplán megjegyeztem a fajtáját.

2020. máj. 12. 00:01
 5/5 anonim ***** válasza:
78%

2: Játékra hívja a kutya a másikat..na persze. Szerinted a kérdező nem rutinos gazda? Ha több kutyája is van? Kivagyok a hülye válaszaidtól már...

Ilyenkor az tenném, amit előttem is leírtak, hogy valahogyan kizökkenteni a másik kutyát, hogy a tiédnek ne essen baja. Bár a gazdájának illett volna közbelépni... tipikus..

2020. máj. 12. 07:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!