Kutyakozmetikusnak ez milyen hozzáállás?
Egy kutyakozmetika honlapjáról van az idézet:
"nem vagyunk kötelesek minden esetben elvállalni az adott kutyát, hiába van időpontja! Ugyanis vannak olyan "extrém" helyzetek, amikor a kutya olyan mértékben el van hanyagolva, hogy saját ürüléke bele van tapadva a szőrébe. Ilyen esetben a gazdit kérjük meg, hogy távolítsa el, vagy sajnos nem tudjuk vállalni a kozmetikázását!
És jogos lehet a kérdés, hogy: "Nem azért vannak itt, hogy kicsinosítgassák a kutyámat?" De pontosan azért, nem pedig, hogy egyéb fent említett tevékenységeket elvégezzünk!"
Ők is írják a honlap kezdőlapján hogy a kutyakozmetika elsősorban higiéniai feladat.
Inkább elhivatottnak kéne lenniük és kivakarni a kakiból azt a szegény kutyust, nem ő tehet róla és azért ment kutyakozmetikusnak mert szereti a kutyákat nem? Nehogy letörjön a körme, csak ápolt kutyát hajlandó nyírni?
Sose voltam még kutyakozmetikusnál, magam ápolom a kutyáimat, de gondolkozom rajta hogy az leszek és honlapokat nézegetve bukkantam erre, amúgy is több ilyesmi áll még az oldalon, ami meglepett.
Hát ez az idézet...én a kérdező pártján állok, nagyrészben legalábbis. A mi kozmetikusunk már 23 éve ismer minket és ő nyírta az előző két spánit és a mostanit is. Házhoz jön, pedig van kozmetikája is, csak mivel mi már amolyan "törzsvendégek" vagyunk, ezért nem rángat el minket a XXII. kerületből a IV.-be. Kedvezményt is ad nekünk, szóval nagyon jóban vagyunk. Zsülivel fél óra alatt végez, kiszedi a szőréből ha talál, bogáncsot, toklászt, és fazonra is igazítja, karmát levágja, stb...
Egyszer mesélte, hogy egy hihetetlenűl elhanyagolt Újfundlandit hoztak be hozzá, akinek a szőre csomókban volt, és úgy bűzlött mint egy pöcegödör. Egy pasi meg egy nő hozta be, hogy egy csövestől mentették aki arra használta, hogy több pénzt kapjon a járókelőktől, esténként pedig( ezt a pasi mesélte) látta, hogy a csöves részegen rugdossa a kutyát. Egynap ezt nagyon megelégelte, és elvitte tőle a kutyát.És már mentek is az állatorvoshoz, aki talált egy nagy, vérző sebet a kutya lapockáján, amit ellátott aztán azt tanácsolta, hogy vigyék el kozmetikushoz, mert így nem tudja jobban megvizsgálni, így másnap elmentek vele, és elvállalta! Pedig, mint mondtam, a kutya bűzlött a szőre meg el volt hanyagolva, mint amit évek óta nem fésülnek (márpedig az Újfundlandi nem egy rövidszőrű fajta) és mégis nekiállt. Mire végzett a kutya sokkal jobban nézett ki, mert túl volt egy fürdetésen, egy trimmelésen és egy nyíráson is.
"Egyetlen elfogadható magyarázatot tartok elfogadhatónak a visszautasításra, nevezetesen ha a kutya férges vagy fertőző betegsége van. "
Légy erős: minden kutya férges! A beteg kutyát inkább orvoshoz viszik (remélem). És mi van, ha bolhás vagy rühös?
Legközelebb elviszem az én kutyámat és elkapja?
Az enyémek nem férgesek. :) Vagy a Te kutyád az? :O
A bolha mondjuk egy olyan dolog szerintem, amire vannak irtó szerek, le lehet fürdetni. A rüh viszont jogos, mert az összetettebb kezelést igényel.
Szerintem mondjuk egyik kozmetikus sem tudja a dolgokat 100 %-ban kikerülni, mert egyrészt a gazdiknak illene odafigyelni, másrészt senkinek nincs röntgen szeme és nem minden betegséget lehet ránézésre megállapítani. :S Hát nehéz ügy ez, de ettől függetlenül azt gondolom, a szélsőségesen elhanyagolt szőr akkor sem adhat okot a visszautasításra,
Köszönöm a gratulációt.
És tanulj még sokat. Rád fér.
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__1069692-igaz-..
Látod, legalább bennem van a hajlandóság és merek kérdezni. Ez azért nem egyezik az elméleteddel 100 %-ban. :) De hogy maximálisan meggyőződjek róla, hogy tévedsz, ha legközelebb megyünk az állatorvoshoz, megkérdezem. Már csak azért is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!