14 évesen már volt kutyátok? Ha igen akkor milyen? Szülők miben segítettek? (pl.fürdetés, sétáltatás). Mind2 szülő szerette vagy csak az egyik? Ha csak az egyik, akkor a másik hogy viszonyult hozzá?
14 évesen kaptam meg az első Német Juhászomat. A 7. év végi 4-es átlagú bizonyítvány volt a feltétele.
Még fiatal voltam, így az etetésében kaptam segítséget, mindkét szülőm szerette, édesapám volt a kutyánál szeretetben/falkában a második. A nevelése, sétáltatása, fürdetése, fésülése az én feladatom volt, meg sem kaptam volna másképpen.
Palotapincsit kaptam 12. szülinapomra. Még mindig velem van. Anyámmal meg mamámmal sétáltattuk, majd én vittem egyedül. Én adtam neki enni és pl furdettem.
Nagyon okos kutya, mindenhova vittem magammal, még mindig mellettem van 🤗, pedig 27 éves vagyok.
Van most egy Német juhászkutyám is.
Volt, 13 évesen kaptam, most is itt alszik mellettem :) Már 10 éves az öregfiú. Nekem eleinte csak az éjjeli sírásnál segítettek és az anyagi dolgokat ōk intézték. Másban nem segítettek, hiszen én szerettem volna, az én kutyám. De nem is baj, mert ōk egyáltalán nem tudtak ráérezni a kutyanevelésre, nem is akartak szabályokat bevezetni. Én neveltem fel, etettem, itattam picike korától. Én fürdettem, szárítottam és fésültem (amikor nem a kozmetikus). Sétálni is én vittem, tanítottam fegyelemre, trükkökre. Eleinte cukinak tartották, de nem kedvelték késōbb a szüleim, anyám alig várta, hogy megszabaduljon tōle, gyorsan el is költöztem a kutyussal. Mondjuk az én szüleim borzalmas emberek alapvetōen, bántották is a kutyát párszor, az öcsém is.
Nagyon összenōttünk a kutyámmal, elválaszthatatlanok lettünk, jobb is, hogy senki nem akart besegíteni.
A szüleim persze mindenkinek azt mondták, hogy én kisírtam a kutyát és sz*rok rá és mindent ōk csinálnak helyettem...
7 éves korom óta berni pásztort tartanak a szüleim. Nem miattunk, apának tetszett meg a fajta. Ő kutyás(abb mert felelős állattartás terén azért lenne mit fejlődnie) ő eteti sétáltatja simogatja. Anya egyik kutyával se foglalkozott szerinte jobb lenne akármelyik (levágható) haszonállat. Csak azt "szerette" amelyik csak feküdt a lábánál ha kiült a teraszra.
Sose akartak vele felelősségre tanítani és nem nekünk kellett gondoznunk. Mindegyik apa kutyája volt. Azért kaki szedésre megkértek néha.
Volt, csak pénzben segítettek oltás, kaja,
Minden mást én csináltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!