Egy beteg haldokló kutya mellé, egy kölyök kutyát vinni normális dolog? Kinek van igaza?
Szerintem sem jó ötlet.
A beteg kutyusnak túl sok lenne a kölyök energiaja. A kicsi meg megszokja, ragaszkodik hozzá, és utána meg meg el kell tőle válnia.
Uh...
lehet arra hallgatna, ha felvázolnád neki észérvként, hogy a beteg kutya szenvedése, kezelése az utolsó hónapokban őt és téged is ki fog meríteni, nem kell oda egy pattogó, tanítandó kiskutya.
Egyértelmű neked van igazad.
Esetleg megpróbálhatod neki megmutatni a válaszokat, hátha észbe kap.
Neked van igazad. Ha tényleg csak 1-2 hónapja van hátra, jobb lenne ha az nyugalomban telne. Nem pedig azzal, hogy egy könyökkutya ugrál körülötte folyamatosan.
Illetve nem tudom nálatok ez hogy van, de nálunk a kutya, macska szinte családtag volt mindig. Ha valamelyik meghalt, nem az volt az első dolgunk, hogy új kerüljön a helyére. Kellett 1 kis idő, mire meggyászoltuk, és az új állat nem egy pótlék lett, akiben a korábbinak a tulajdonságait kerestük.
Ráadásul a kutyák elég féltékeny állatok. Még ha régóta együtt van 2 kutyus, akkor is nehezen viseli az egyik, ha a másikkal foglalkozol vagy simogatod. Egy idős, beteg kutya, aki nincs társhoz szokva, még nehezebben viselné ezt.
Neked van igazad!
Mondd neki, hogy képzelje magát a kutya helyébe: ha beteg lenne, fájdalmai lennének, haldokolna, örülne annak, ha valaki folyton körülötte ugrálna és idegesítené, nem tudna pihenni? Semmi empátia nincs anyukádban, ahogy előttem írták, és szívtelen! Aki így gondolkozik a kutyáról mint ő, nem lenne szabad engedni állattartást. És nem is fog kapni normális embertől kutyát, ebben a helyzetben! Mire kapnátok, valószínűleg a másik is meghalna!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!