Mennyire normális ha vékony a macskám?
A mi macskánk is eredendően vékony, náluk is van mindenféle alkat.
A tejet csak a macskák többsége nem tudna feldolgozni, egy részüknek semmi bajok sem lesz tőle.
Gondolom ti nem minőségi ételt adtok neki, ezért aggódsz.
Féregtelenítés megvolt?
(második vagyok)
Én laktóz érzékeny vagyok, és ebből kifolyólag van laktózmentes tej a házban, azt kapja a macska is
Az én cicám már 5 éves elnúlt és még mindig nagyon sovány és nincs rajta semmi háj. De nem beteg, naponta többször eszik, játszik és hízeleg.
Szerintem ilyen ő. Mint ahogy az emberek közt is van aki 20 meg 40 éves s 38 meg 40 kilósak.
Nem is kell, hogy pufók legyen. A macskák egészségesen vékonyak. Ha szép, fényes a szőre, aktív akkor bizonyára nincs gond. Az enyémek is ilyenek voltak kicsinek. Most az idősebbik 4 éves, lóg a hasán a zsír... ez sem jó! A fiatalabb 1 éves kislány, nemrég lett ivartalanítva, a doki azt mondta kicsit el van hízva, a belső szervei is zsirosak. Pedig én úgy voltam vele nagyon sovány, mintha fogyott is volna az elmúlt időben.
A macskák karcsúk, akkor vannak ideális súlyban ha van "derekuk" - lászik a horpasz, nem kell rányomni a kezed a hátára ahhoz, hogy érezd a gerincét ha végigsimitod
Nem akarok goromba lenni,de amivel etetitek,az szemét. Ennél sokkal jobb,de legalább közép ár és minőségkategóriás ételek is vannak.
Ha a netes rendelés nem gond,a zooplus oldalon nézelödj.
Ha gond,akkor a freshnapf-ban vásároljatok neki eledelt.
Sőt,ha ez is probléma,kapjon minnel több húst (csirke!!) sütve-főve-nyersen. Ez lenne a legjobb. Ne májat meg nyesedéket,hanem combot (olcsóbb) mellet (na az drága) és zuzát-szívet. Ez tenne igazán jót neki!
A Whiskas meg a Félix a lehető legrosszabb választás, a maga 4%-os "hústartalmával". Egy fejlődő kiscicának több fehérje kell ennél, ráadásul ebből alig tud megemészteni valamit. Tele van ízfokozóval, színezékkel és tartósítószerrel meg minden olyannal, amire semmi szüksége.
Javaslom pl.az Imas-et, abban legalább 40% hús van, nincs benne sem ízfokozó, sem színezék. Viszont több mindent tud belőle hasznosítani és nem carja ki szinte emésztetlenül.
Laktózmentes tej mehet neki ha mindenáron akarsz neki adni, az nem fosatja és nem veszít a súlyából.
A nedves kajával az a baj, hogy annak meg (abban a kategóriában amit te veszel) szintén semmi tápértéke nincsen, 80%-a emészthetetlen és inkább folyadék.
Úgyis kapnia kellene lassan oltásokat, konzultálj az orvossal, hogy milyen tápot ajánl!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!