Egy domináns természetű kutyát meg lehet tanulni kezelni, vagy adottság kell hozzá?
Semmikepp ne menj tanarhoz,mert alaassa a tekintelyed a kutya elott a tanar(velunk is az volt)
Tartsd be a sorrendisegi szabalyokat!!
Jarj vele futni gyakran!
Max egy kutyahoz menj be futiba,ha ellenkezo nemu es csovalnak. Tobb kutyahoz ne vidd be.
Ha nem tudod visszahivni,kutyakkal teli reten ne engedd el.
Nekem is dominans kutyam volt a mostani elott. Mindig verekedett. Resen kellett lennem. Ezek a tapasztalataim. Mar elore lattam,h melyik kutyanak fog tetszeni. 1 masodperc alatt kellett eldontenem. Futas (min 8 km-t futommam,o kozbe 50 km-t,mert korozott korulottem)
En kutyam csak akkor dominal, ha egy masik kutya kekeckedik, vagy neveletlenul viselkedik. Vegul is akkor sem dominal, hanem rendet tesz es kesz. Olyan mint egy "texas rangers" :)
Sokat kell a kutyaval foglalkozni, hogy jol iranyithato legyen ... es ha mar azt hiszed, hogy mindent tud, akkor is tovabb kell gyakorolni.
Szakember kell, de nehez jo oktatot talalni (pedig kismillio kutyaiskola letezik). Akik futtatjak magukat es reklamozzak a tudasukat, azok csak a penzre hajtanak.
Jo oktatot azert nehez talalni, mert nem hirdeti magat. Annyi munkaja van folyamatosan, hogy alig-alig tud uj kutyakkal foglalkozni. Egyszeruen nincs annyi ideje. Jo oktato munkakutyakat kepez es munkakutyakkal foglalkozik.
Nekem sosem volt problémám domináns, ivaros kanok nevelésével.
Pedig nálunk nincs kutyaiskola, és nő vagyok.
Bár elég szigorú és határozott tudok lenni, ha kell.
Nem veszek nagy kutyát magamnak sosem. Közepeset maximum. De most is pl egy domináns mudi kanom van, szerintem maximális magasságú (standard szerint), szóval nem törpemudi.
Sokat kell együtt lenni a kutyával, sokat kell tanítani, nevelni.
Nem trükkökre!!! Az nem nevelés, hogy pacsit ad!!
Az a nevelés, hogy egy ingergazdag, csaholó kutyákkal megtömött utcában szépen nyugisan végig tudsz sétálni a kutyáddal.
Nekem ehhez párszor konkrétan le kellett nyomnom a mudi fejét az aszfaltra kamaszkorában. Csak hogy tudja, hogy hol a helye.
Nagyon sokat kell velük foglalkozni az első pár évben. De utána ezerszeresen megtérül!
Mostanra már gyerekem van (4 éves), a kutya 10. És nincsenek problémák a kutyával. Mert okos, nyugodt és jólnevelt.
6os vagyok. Egyik sem. Se szapi, se tenyésztő.
Juhásztól van.
Igazi ösztönerős, jó kutya. Mikor kiválasztottam 8 hetesen, már terelte a bütykös ludakat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!