Tényleg nehéz őket szobatisztaságra szoktatni? Mennyire kényes a gyomruk, csak szoktatás kérdése vagy fajtabeli adottság? Nagy a mozgás igénye? Sokat kell fárasztani? Nyugodt vagy inkább hiperaktív természetű?
1. Nem nehéz őket szobatisztaságra szoktatni.
2. Egyátalán nem kényes a gyomruk az ényémek bármit megesznek.
3. Mivel terrier mozogni kell vele de nem egy olyan nagy dolog kimozgatni őket.
4. Hogy nyugis legyen mindig ki kell fárasztani alaposan.
5. Nem a világ legnyugottann kutyája de nem is hiperaktív úgy a kettő között.
Ugyanúgy szobatisztaságra lehet őket nevelni, mint bármilyen más fajtát.
Nem kényes a gyomruk, ugyanazt meg tudják enni, mint a többi kutya.
Szerintem az ő mozgásigényük nagyobb, mint a legtöbb nagytestű fajtának.
Az enyém nyugodt természetű, de ha játék van, akkor felpörög.
Az a baj, hogy ezekre a kérdésekre így nem lehet válaszolni, én a saját kutyámon tapasztalt dolgokat tudom csak leírni. Amíg nem hordhattam sétálni, addig kutyapelenka volt letéve a lakásban, az első naptól ott intézte a dolgát.
Evés terén is tökéletes, imád kunyizni, megeszik szinte mindent (gyümölcsöket, zöldségeket is, persze első a hús) de még nem volt olyan, hogy bármitől is hasmenése lett volna. De reggel és este száraztápot kap, azt is nagyon szereti (Acana-t eszik)
A mozgásigénye olyan szempontból nagy, hogy simán lenyomott velem egy 15 kilóméteres túrát tavaly. Séták alatt nem rohangál, játszani sem szokott más kutyákkal, viszont imádja, ha órákon keresztül mászkálunk.
Ne higgy az urban legendeknek:) Persze, nagyon el lehet rontani őket, de ha kutyaként vannak kezelve, akkor tökéletes társak. Én kutyasuliba jártam az enyémmel, és soha nem bántam úgy vele, mint a hímes tojással. Rengeteget van kutyák között, soha nem vettem fel egy kutya elől sem, és soha nem akartam táskába gyömöszölni.
Okosan, és akkor nem lesz gond:)
Kedves utolsó, te mindenhol leírod, hogy kinológus vagy, ehhez képest ritka nagy butaságokat írtál.
Mivel magyarázod azt az állításodat, hogy yorkshire-okat nehezebb szobatisztaságra nevelni, mint a többi fajtát? Csak mert a baráti körömben nagyjából 15 yorki van, mindegyiket rendszeresen lehordták kicsi koruktól kezdve, és mindegyik ugyanúgy megtanulta pár hét alatt, hogy hol intézze a dolgát.
"nem nagy a mozgás igénye csak rá kell nézni"
"A yorki egy terrier és előfordulhat hogy a lakásban hagyott cipőket maszlagokra szét rágja" - Ezekre meg inkább nem is reagálnék, nem vagyok hajlandó elhinni, hogy egy szakember ilyen primitív kijelentéseket tud tenni.
Ja igen, és csak mondom (neked, mint kinológusnak...) hogy a yorkshire egy FAJTA és nem FAJ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!