Lehet baja ettől a táptól?
Barátnőm kutyája sajnos elpusztult, és elég sok 10 kg táp maradt nála, felajánlotta, hogy odaadná nekem.
Brit chicken tápról van szó, felnőtt.
Nekem egy 9 hetes keverék kutyám van, szintén ezzel etetem, csak a juniorral.
Egyelőre nemet mondtam rá, mert nem merek felnőtt tápot adni, de ahogy nézem neten az összetételét nincs akkora különbség.
Elfogadjam, vagy sem? Lehet baja a kölyöknek felnőtt táptól?
Milyen féle fajta kutyad van, kb. Mekkorára nő?
Ha óriás-nagytestűnek a megfelelő vitaminpótlás mellett, az alacsonyabb fehérjetartalom miatt, adhatod ( a maxi kölyöktáp is csökkentett fehérjetartalmú), de ne legyen belőle rendszer, egyébként szerintem ne add.
Húú hát 10 kg egy kistestű kölyöknek bazi sokáig elég lenne,de én azért 9 hetesnek nem adnék felnőtt tápot.
6-7 hónapos kor körül lehet már adni felnőtt tápot. Tenyésztő ismerősöm 5 hónapos kortól már felnőttet adott,neki nagytestű kutyái voltak. Ott a növekedési fázisban nem szabad sok fehérjés tápot adni.
Nekem közepes testű kölyök kutyám van 5 hónapos 1 hónapja kap gyógytápot orvosi javaslatra. De szeretnék majd ha elfogy a zsák ami max 1 hónap még,felnőtt tápra váltani. addigra már 6 hónapos lesz,picit több is.
Szóval nagyon max 6 hónapos kor körül adhatnád. Hát függ mikor bontotta fel,meg mit ír felbontás után meddig jó?
helyedben inkább oda adnám egy menhelynek vagy ismerősnek aki esetleg rászorul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!