Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ettől mennyire marad meg a...

Ettől mennyire marad meg a rossz élménye?

Figyelt kérdés
A kutya (bichon) nagyon elém megy és sosem arra megy amerre én akarom. Én igyekszem pozitív megerőssítéssel nevelni, ezért nem akarom nagyon rángatni a pórázt (kb. 1.5 m póráz). A kutyasuliba azt mondták és mashol is olvastam hogy fordulgassunk ide oda a kutyával és ha rájön hogy hogyan kell menni akkir adjunk neki jutit. Ezt én meg is próbáltam, de én szerintem jobban rántotta meg fordulás közben a póráz (hám volt a kutyán) és sehogy sem akart rájönni a lényegre ezért elég sokszor fordulgattam és ezért elég sokszor rántódott meg a póráz is. Szerintem túlságosam is sokszor, és mivel pici kutya ezért ez mennyire maradhatott meg benne ez a (szerintem neki rosszul esett) rossz élmény?

2020. jan. 11. 11:56
 1/5 A kérdező kommentje:
Máskor finomabban csináltam, de most nagyon nem bírt magával...
2020. jan. 11. 11:59
 2/5 anonim ***** válasza:
97%

Hámmal nem lehet sétálni tanítani.

Nyakörvvel kell. És néha meg kell rántani persze finoman hogy észre vegye magát. Ha túl finoman rántottad meg és tojik rá akkor mehet kicsit erősebben és szólj rá.

Ha egy pillanatra is helyesen sétál azonnal juti.

2020. jan. 11. 12:08
 3/5 anonim ***** válasza:
97%

Kutyát nyakörvvel tanítunk sétálni. Ez alap.

Három ötletet tudok adni.

1, kimész egy nagy füves területre. Póráz-nyakörv a kutyán, és te sétálsz. Nem nézel rá, nem foglalkozol vele hogy éz másfelé menne. Gyorsítasz-lassítasz-irányt váltasz. Rá fog jönni hogy arra megyünk, amerre a gazdi megy.

2, nem rángatog a kutyát, hanem ha eléd megy, folyamatos húzó mozdulattal határozottan magad mögé húzod. Ez nagyon hatásos, nálunk ez vált be.

3, tenisz vagy tollas ütőre tűzöl virslit/sajtot, és az orra előt tartva tanítod sétálni. Mivel kistesű, így könnyebb a láb melletti sétát is tanítani neki.

Sok sikert!

2020. jan. 11. 12:11
 4/5 anonim ***** válasza:
0%
Vettel volna vmi orzovedot(amstaff,dobi,roti,stb) . A kezembe tartott falattal vezettem az orranal fogva,h wgyenesen setaljon. Te nem tudom,h oldod meg ugyanezt. :D
2020. jan. 11. 14:26
 5/5 anonim ***** válasza:

Hámot felejtsd el,húzásra ösztönzi a kutyát,sose fog rendesen sétálni.

Kutyasuliba járnál akkor ott megtanultad volna a pórázfegyelmet,illetve a lábnál követést.

Tuti szóltak volna,hogy a hámot felejtsd el.

Szóval nyakörv plusz póráz.

És persze kutyaiskola.

2020. jan. 11. 17:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!