Attól, hogy valakinek egyszer rossz élménye volt egy kutyával, attól miért fél az összestől?
Nem értem, hogy ha mondjuk valakit megkergetett egy kutya, vagy megmorgott, vagy megharappott, az utána hogy fél az ÖSSZES kutyától?
Engem is karmolt már meg macska, harapott meg már ló, görény, hörcsög, de attól még nem fogok az összes abba az fajtába tartozó állattól rettegni egy életen át...
Mert az emberek többsége már annyira eltávolodott a természettől, hogy nem érti azt, az abban élő "más lények" működését. És amit az ember nem ért (és nem is akar megérteni), attól vagy fél vagy elpusztítja vagy mindkettő. Hát ilyenek vagyunk mi emberek.
Én azt mondom, h aki egy kutyától fél annak a lelki világával is nagy baj van.
Ezt még az állat őseinktől hozzuk. Az életbenmaradás feltétele volt. Gondolj bele a szurikátába, akit egyszer megtámad az oroszlán, de túléli. Durva lenne, ha utána a másik oroszlántól meg nem félne.
A negatív következményekkel járó dolgokat bármilyen fejlett idegrendszerű élőlény könnyen általánosítja. Pl. tudok olyan kutyát, akit egyszer megtámadott egy fekete kutya és utána az összes fekete kutyától félt, hosszas terápiás munka volt helyrehozni.
Persze az ember fejlettebb, el tudja nyomni az ösztönlényét a racionalitás, de csak általában, kivételek mindig vannak.
jahh ezt mondjuk én sem értem. de a kedvencem (ismerek ilyet) amikor egy kutyartó fél a többi kutyától!:-D
lakik a részünkön egy olyan néni akinek vmi kis uszkárja van aki szintén nagyon besz*ri..a multkor sétáltattam a tacskómat (végtelenül kedves) meg a 7 hónapos kopómmal (nagy pusziosztogatós) és szembejött a néni a kutyájával. és meg volt róla győződve, hogy a tacskóm érzi hogy ő mennyire fél tőle, meg hogy vicsorog. hirtelen nem is lrtettem h ki vicsorog.a birkatermészetű kutyáim fel sem merültek, aszittem h én vicsorgok:-). de ő erősködött h mind a 8 kg-érzi a félelmét és sakkban tartja. aztán rájöttem hogy azért hiszi h vicsorog, mert a tacskónak olyan fura szájszerkezete van, előreugriik az alsó állkapcsa mint egy bulldognak, de neki olyan hosszú taacskó orra van igy elég fura látvány mert az egész alsó fogsora közszemlére van téve.:-) azóta és fél tőle!:-DDD
A válasz írója 86%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 16:51
Ismerek egy srácot, a szomszéd kutyája marta szét az arcát, mikor pár pillanatra egyedül hagyták őket.
Akkor volt két éves.
A mai napig tele van az arca hegekkel, soha nem lesz egy jóképű szőke lovag.
Két éves kora óta retteg a kutyáktól.
Miért nem normális ez a viselkedés?
Tudod: egyedfejlődés, pszichológia, korai évek.
Akkor lenne nem normális, ha nem jegyzi meg azt a traumát egy életre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!