Milyen kutya legyen? Írom a tulajdonságait
Sziasztok! anyáék azt mondták, hogy kaphatunk tyúkokat. Kicsit később. Ha már tyúkok leszenk, magok, táp is. Szeretnének egy kutyát (kicsit) is ami hogy ha lesz akkor kinyírja az egeret. Tacsit nem szeretnénk, gondolkodtunk a jack russel terrieren vagy border collin. Csak az a baj, hogy a collinak nem lenne elég helye mert neki,, kicsi"lenne a hely. Amúgy nagyon nagy kertes házban lakunk. Milyen kutyát ajánlanátok????? Egérfogásra. Kösszii
Ja,és kizárólag kinti kutya lenne egy kutyaházzal, de nagyon szeles vagy viharos időben beengednénk
Nem tudom.
Én egérfogásra mindenképpen egy macskát vennék.
Nem tudom, hogy jutott eszetekbe a border collie, az terelőkutya, és egyébként meg egy panelban is elvan, ha a gazdi sportol vele és az agyi fárasztást is biztosítja neki.
Ha fontos, hogy megfogja az egeret, akkor patkányozó kutya kell, de azért én nem érezném a kutyát biztonságban egészségügyileg, hiszen ezek a kis rágcsálók fertőzést is terjesztenek, szóval rendszeres állatorvosi kontroll kell, hogy ne legyen baj. Akik rágcsálóirtással foglalkoznak kutyákkal, ők is biztosítják a rendszeres állatorvosi szűrést nekik. Inkább hívjatok ki szakembereket, akik ezzel foglalkoznak, és ne saját kutyával kísérletezzetek, vannak erre szakosodott cégek.
A macskák meg állítólag csak szórakoznak az egerekkel, de ha még éppen ahhoz is lusta, akkor felőle bulizhatnak is mellette.
Akkor tartsatok kutyát, ha a kutyával foglalkozni is akartok, tanítani, nevelni, sportolni, kirándulni, sétáltatni (a kert nem elég)... stb.
Ha csak rágcsálót kell irtani, akkor inkább hívjatok egy céget:
Ha nagy házban éltek, de nem lenne elég helye azért érdekes.
Kistesű kutyát meg amúgy sem tartunk csak "kintinek".
Macska lenne a legjobb neked/nektek, azzal nem kell annyit foglalkozni mint egy kutyával. Mert az jött le nekem, hogy nem nagyon lenne vele foglalkozva, ha csak egérfogónak kellene a házkörül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!