Mit számítanak a kutyák eredményei ha mindenki azt mondja hogy a kölykök úgysem a szülők tulajdonságait öröklik?
Marha egyszerű.
Ahhoz, hogy egy kutyával jó eredményeket érj el, az kell, hogy már az elődei is jó kutyák legyenek. Anélkül ha sikerül is, az egyszerű mázli, és a hozzáértők nem is fognak tolongani érte, éppen azért, mert semmi nem garantálja, hogy akár csak egy kölyke is hozni fogja azt, amit ő.
Nem is bonyolult, ugye? ;)
Így van. És ez hogy jön ide?
Az, hogy egy kutyának vannak valamilyen tulajdonságai, nem azt jelenti, hogy az egész vérvonalának, a tesóinak, az unokatesóinak hasonlóan jók a tulajdonságai. Egy keveréknél lövésed sincs, hogy a rokonai is vannak-e ilyen jók, vagy mondjuk ötből három testvére elpusztult még kölyökkorában szívmegnagyobbodásban, kettő meg olyan DP-s, hogy járni sem tud. Nincs információd a kutyád örökségéről, hiszen csak őt látod, fogalmad sincs, hogy mi van még azokban a génekben.
Én is sajnálom, de már nekem is rá kellett jönnöm, hogy akumi tudása a kutyák terén nem terjed tovább annál, hogy hogyan kell őket engedelmességre idomítani.
Esetleg némi gyakorlati tudás a kutyatartásról, s itt ki is fújt.
S aki hajnalban lusta gépelni, az talán kicsit leszakadhat a billentyűzetről ;)
Kíváncsi vagyok, a kutyák mikor kerülnek sorra, ha éjjel-nappal a gép előtt ül a gazdájuk/oktatójuk.
Ez nem logika, hanem genetika. "Jó" szülőktől sokkal nagyobb az esély, hogy a kölykök is "jók" lesznek.
Ha te mondjuk szőke hajú vagy, és szője hajú gyereket szeretnél, és csak ez az egy dolog számít neked. Akkor szőke vagy fekete hajú nőt veszel feleségül? Szőkét, ugye? Nagyobb esélyed lesz a szőke gyerekere? Igen. Garantáltan szőke gyereked lesz? Nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!