Ha örökbe fogadok egy 1-2 éves kutyust eltanulhatja a mostani kutyusom ROSSZ tulajdonságait?
nem a tulajdonságait fogja megtanulni hanem a szokásait
nekem pl az egyik macskám nagyon okos volt és az új macska megtanulta tőle kinyitni az ajtókat és ugyanúgy nyávognak
Simán.
Nekem egy foxim volt régebben is, és nekem is mudim lett néhány hónapja. Hát ugye a mudi nem éppen egy fel-felugrálós fajta, a foxi meg elég "pattanékony", és ezt eltanulta tőle, hiába nem felel meg a testalkata a nagy ugrásokhoz.
Aztán a mudit ugatósnak mondják - nos, az enyém eleinte egyáltalán nem volt az (2-3 hónapig), de szerintem a folytonos pofázást is a foxitól tanulta el, mert most már tőlük zeng a ház.
De hála a jó égnek például a kiszökést nem tanulta meg... :D
Bár az én mudim kiskutyaként került ide, a legfogékonyabb korszakában. De az 1-2 éves kutya is úgy beszívja még magába a dolgokat, hogy ihaj, az is hajlítható korszaka még.
A mudiban van vadászösztön, és egy jó vadászösztönű mudival is lehet terelni, mert a kutya nem hülye, felismeri, hogy ez most birka és nem macska pl.
Tipikusan a rossz szokásokat előszeretettel tanulják el egymástól a kutyák. De ha nagyon rágyúrsz arra, hogy elsősorban téged figyeljen a kutyád (ami egy mudinál nem túl nehéz), akkor könnyebben le tudod állítani a rosszaságról, és ha jó a kapcsolatotok, és megmutatod neki, mi az, amit szeretnél, és mi az, amit nem, akkor azért a mudi van annyira stréber, hogy az utóbbit ne csinálja - kivéve, ha kötelességének érez valamit, arról nehéz lebeszélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!