Miért ilyen drágák az állatorvosok? Kikutyám esetében sima 20 perces vizsgálat 10e, fogkőleszedés 12e, röntgenfelvétel 10e. Nem beszélve arról, ha műtétre kerül a sor.
A kutyád nem adózik, azért. Az államnak nem célja, hogy egyáltalán létezzen és társadalmi nyomást sem kap emiatt.
A biztosítás jó ötlet, de sok ismerősömnek felmondták, miután közel annyit vagy többet kellett a biztosítónak visszatérítenie, mint amit befizettek.
A jövőben próbáld meg valahogy ápolni a fogait, heti párszor sikáld át fogkefével/gézdarabbal, vegyél neki rágókákat vagy válassz olyan tápot, ami megelőzi a fogkövesedést vagy adj neki olyan táplálékkiegészítőt.
"Miért nincs egy körzeti-állami jellegű rendelés a magánorvosokon kívűl?"
Azt igaz tudod, hogy az állami sincs ingyen, hanem fizet _mindenki_. Tök mindegy, hogy egy évtizedben egyszer megy orvoshoz, vagy hetente egyszer. Ahhoz, hogy legyen egy állami jellegű rendelés fizetned kellene rendszeresen, és nem csak amikor viszed a kutyát orvoshoz. És nem havi 7000Ft-ot, mint az embereknél, mert azt mindenki fizeti, hanem ennek min. az 5-10szeresét, hiszen nincs mindenkinek háziállata.
Szóval: fizetnél havonta 35e-70e Ft-ot azért, hogy cserébe ingyen lássák el a kutyádat amikor viszed?
21.-re.
Aha!
Szóval az állatorvos tehet róla, hogy te nem tájékozódsz?
Jó, hogy agyon nem ütöd, mert az olcsóbb, mint a tarifánk.
Én eleve olyan állatorvosi rendelőbe vittem a kutyámat, amelyiknek van weboldala és publikus árlistájuk van. Így is belefuthatok olyan kezelésbe, ami ott pont nincs fent, de a legtöbbször tudok tervezni, és nem nagyon van meglepetés.
Mellesleg ha nem fizetnénk a TB-t, a saját egészségügyi ellátásaink is költségesek lennének, elég megnézni némelyik magánrendelő árlistáját.
27.-re.
Leírtam a dolgot.
Töröltettétek.
Akkor minek puffogsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!