Mit tegyek ha sétáltatás közben egy nagyobb, agresszív kutya ránktámad?
Igyekszem "kietlen" helyekre vinni a kutyám,erdő mellett szoktunk futni,mezőn ,szőlősben .
Már nem először fordul elő,hogy gazdás kutya támad az enyémre (aki a törvénynek megfelelően pórázon jön velem) ,a gazda meg csak megemeli a hangját de nem tudja visszahívni a kutyát. Eddig szerencsénk volt ,mert az évek alatt csak kicsi/közepes kutyák támadtak az én szintén közepes méretű kutyámra ,akiket le tudtam rúgni róla .
Egyik nap egy szemmel láthatóan szocializálatlan rotweilert próbált a gazdája egy póló szerű hámban visszatartani "ne félj ,nem bánt" felkiáltással visszatartani,hát a sz.r is megállt bennem . A kutyámat féltem ,nem magamat . Arra gondoltam rendelnék egy paprika sprayt,az hazsnál valamit egyáltalán agresszív kutya ellen ?
Illetve az is gyakori errefelé sajnos,hogy a lakóövezetben tárva nyitva a kapu,és rohan ki a támadó eb az udvarról . Ordításon ,és azon kívül hogy magam mögé utasítom a kutyámat mit lehet tenni ? Mert van amelyik elszánt,és nem hatja meg ,hogy ráordítok..
"Mai eset pl,hogy elmentünk egy nyitott kapu előtt..."
Ha latod, hogy nyitva egy kapu, akkor mondjuk nyugodtan kerulhetsz par meterrel nagyobb ivben es akkor majd nem fognak kirontani a kerti kutyak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!