Agresszív a kutyám sétáltatásnál. Ötletek?
"Valószínűleg a pici kutya az utolsó a falkában, azért fél.
A gazdinak (vagy aki éppen sétáltatja) magabiztos falkavezérnek kell lennie, illetve fegyelmezni, de nyugalmat is kell nyújtania a kiskutyának.
Valószínűleg ezt (biztonságérzetet) érzi, amikor a másik kutyával sétál.
Aztán tanítani és játszani is kell vele. Ezért nem szabad feladni, hogy nem tudja és kész...
Ha nincs vele a másik kutya, a gazdinak kell átvenni ezt a szerepet, hogy megnyugodjon.
Ha máshogy nem megy, jutalomfalattal és játékkal nagyon sok minden el lehet érni egy kiskutyánál. :)"
Utolsó nem lehet a falkában, mert az azt jelenti a gazda fölötte van és akkor nem félne kedves utolsó.
Szerintem kérdező te a nagy kutyával sem vagy elég határozott és a kicsi valóban fél melletted.
Lefordítom neked a szituációt: Te vagy mondjuk 8-9 éves (a 6 hónapos kutya), van egy három éves húgod (a gazdi), meg apukád (a másfél éves kutya). Így jártok hárman együtt sétálni. Aztán egyszer csak apukád mégse jön, és te ott maradsz "egyedül" az utcán, "nyakadban" a kishúgoddal, akit meg kell védened. Nem tudod, ki/mi veszélyes és ki/mi nem, nem tudod, hogyan tudnád megvédeni magatokat, nem tudod, miért nem jött veletek apukád. Te nem lennél agresszív?
Kutyasuli.
Köszönöm a hasznos tanácsokat! Igyekszem rágyúrni a falkavezérségemre.
A másik kutyával semmi gondom(husky-ról van szó) tökéletesen hallgat rám, behívható és érezhetően én vagyok a falkavezér. Bárhová elvihetem, lesi minden szavamat és úgy tesz ahogyan én azt mondom. Persze nála se volt könnyű ezt elérni, hiszen a kamaszkor nem volt semmi :) De ha egy husky-nál sikerült elérnem hogy én legyek a falkavezér akkor ennél a kiskutyánál is sikerülni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!