Milyen kutyánk legyen?
Egy 15 éves kutya mellé nagy felelőtlenség kölyköt vagy kölyköket hozni, bármilyen fajta az a kutya. Lelkibeteg lesz, belebetegszik. Mivel mindenki a kölyköt fogja szeretgetni, simogatni, ő meg "elfelejtődik",szomorú lesz. Sajnos én is elkövettem ezt a hibát, depressziós lett a kutyám és nem sokra rá bele is halt szegénykém. Értem, hogy megviselné a gyerekeket, ha elmegy, de a helyedbe én a kutya érdekeit tartanám szem előtt. 15 éves, az élete végén van már, és ahogy te is írtad, kitudja meddig lesz még veletek. Tedd boldoggá, szebbé a maradék kis idejét.
Utána szerintem jobban fognak örülni a gyerekek a kiskutyának, amikor a tacsi nem lesz már. Én a te helyedbe ezt tenném. Saját tapasztalat, azóta bűntudatom és lelkiismeretfurdalásom van az öreg kutyám miatt, hogy oda hoztam a kölyköt.
Amit leírtál az alapján a bigli jó.
nekem van. sose hagytam egyedül 3,5 év alatt.
másnak nem ajánlom. Rendkívül zabás, gyerekszerető, falkakutya.
makacs, de NAGYON TANÍTHATÓ ha megtalálod a közös hangot.
régen amikor megsimogatta egy kutyát azonnal mentem kezet mosni.
Most ő a legnagyobb boldogság ami valaha történhetett.
DE sokba kerül. 40-50 ezer havonta. kényesek. Allergiások. Drága a gyógyszer. Elképszetően "bajos" 3,5 éve a nyomomba van. max 5 perc egyedül. még a szomszédos szobában sem bírja nélkülem.
bocsi, "bújós"-at akartam írni.
nagyon mozgásigényes
viszont sajnos hullik a szőre...de nincs "szaga".
fényezhetném, hogy milyen okos...de hát azt tőlem örökölte :)
Enyém allergiás mindenre: csirke, paradicsom, rizs, borsó, sárgarépa...
ez még nem is lenne baj, de máj.1-től Nov. végéig muszály gyógyszerezni mert valami pollenre is allergiás. viszont Nov-végétől máj-ig "kutya baja"
semmiféle agresszió nincs benne. barátaim egészen kicsi gyerekivel tévéznek egymás hegyin hátán (3-4 évesek) .
Mivel 3 gyereked van én a szamojédet ajánlom. Régen a szami a sátrakban a gyerejeket melegítette. Semmi agresszió nincs benne, de kissé makacs fajta. A szőrét fésülni kell mert ha nem akkor filcesedik.Ha esetleg érdekelne a szamojéd írj itt és írok róla részletesebben.
Ha már választottatok egy fajtát légyszi írd meg melyiket és egy jó kennel választásban is szívesen segítek.🙂
Leila
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!