Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen kutyánk legyen?

Milyen kutyánk legyen?

Figyelt kérdés
A férjem ragaszkodik hozzá, hogy magyar fajtánk legyen. Nem hazafiasságból, hiszen ő maga külföldi. Szimpatizál a magyar kultúrával és nagyon tetszenek neki a magyar kutya fajták. Szerinte ritka kincsek, amiket kár lenne veszni hagyni. Neki nem kell németjuhász, labrador, stb. Kérdeztem magyar fajtán belül melyik a szíve vágya. Azt mondta bármelyiket el tudná képzelni a kuvasz kivételével. Nagy kertes házban lakunk, tudna hol szaladgálni a kutya. Nyílván nemcsak a kertet szánjuk neki élettérnek. Bejöhetne a nappaliba és vinnénk magunkkal kirándulni. Sok erdő, mező van felénk. Csirkéket tartunk, de gondolkozunk a bárányon is. 4 gyermekünk van. Mindegyikük tudja hogy szabad állattal bánni. Nem bánnánk, ha éber fajta lenne. Van biztonsági rendszerünk, nem a kutyát használnánk riasztónak, de nem hátrány, ha ő is jelez. Ne barátkozzon idegenekkel. Nekem régebben németjuhászom, neki akitája.
2019. nov. 4. 06:15
 1/6 anonim ***** válasza:
90%

Vizsla, ha többet lenne, kint mint bent, akkor drótos. De a nagy fagyokban neki is bent a helye, fedett helyen, melegben!! A vizsla szerintem az egyik legbohókásabb és szeretnivaló kutya :) és úgy tud nézni a gazdira, minden rezdülését figyeli az embernek. Inkább jelző kutya, nem házőrző, hát a baromfikergetés inkább tanításon múlik (miénk nem bántotta, sem a cicát, sem a tyúkot),de volt pulink, ő sem bántotta sosem a többi állatot. A puli is nagyon hűséges, neki kell kis időt fordítani a szőrére, de szintén ajánlani tudom, bár nem annyira játékos, mint egy vizsi.

Érdemes lenne, vizslamentésnél vagy menhelyen szétnézni, mindig vannak fiatal kutyák is, bár én 4 évesen fogadtam be a vizslát. Szerelem első látásra, nem bántam meg!

2019. nov. 4. 06:25
 2/6 A kérdező kommentje:
Nem biztos, hogy venni akarunk. Szerintem hajlandó lenne befogadni is. Én személy szerint jobban örülnék egy fiatal felnőtt kutyának, mint egy kölyöknek.
2019. nov. 4. 06:30
 3/6 anonim ***** válasza:
78%

A vizsla szeret minden embert, azaz az idegeneket is.

Illetve nagyon szőrzik, ami nem tudom, hogy nektek hátrány-e.

Vadászkutya lévén nem biztos, hogy jó ötlet más háziállatok mellé, BÁR van amelyik nem bántja őket, de ennek kisebb az esélye.

Én a leírtak alapján pulit/pumit/mudit mondanék.

Aktív, éber, jó jelzőkutyák.

Mivel alapvetően terelőfajták, ezért kizárt, hogy bántanának házkörüli jószágot.

Nem nagyon hullik a bundájuk, de mivel hosszabb a szőrük, ezért könnyebb takarítani is.

Nem túl nagy méretűek, ezét biztosan nem okozhatnának kárt véletlenül sem a gyermekekben.

2019. nov. 4. 07:11
 4/6 A kérdező kommentje:
Nem örülnék a sok szőrnek. Megpróbálom a puli vagy mudi felé terelni. A pumi azt olvastam terrier féle.
2019. nov. 4. 11:05
 5/6 anonim ***** válasza:
0%

Komondor, puli, mudi, pumi.

Előbbi kiváló területőrző, bundája gondozást igényel.

Utóbbi három terelőkutya (nem terrier), pörgősek, nagy mozgásigényesek, okosak, de emiatt eléggé feladatigényesek is.

Puli bundája szintén sok gondozást kíván, a másik kettőé egyszerűen karbantartható.

Jó jelzőkutyák.

2019. nov. 4. 13:54
 6/6 anonim ***** válasza:
58%
A magyar agár állítólag jó családi kutya, szeret kirándulni, és megfelelő neveléssel szerintem nem bántaná a jószágot. Utána kérdezhetnétek az agár fajtamentésnél
2019. nov. 4. 18:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!