Milyen kutyánk legyen?
Vizsla, ha többet lenne, kint mint bent, akkor drótos. De a nagy fagyokban neki is bent a helye, fedett helyen, melegben!! A vizsla szerintem az egyik legbohókásabb és szeretnivaló kutya :) és úgy tud nézni a gazdira, minden rezdülését figyeli az embernek. Inkább jelző kutya, nem házőrző, hát a baromfikergetés inkább tanításon múlik (miénk nem bántotta, sem a cicát, sem a tyúkot),de volt pulink, ő sem bántotta sosem a többi állatot. A puli is nagyon hűséges, neki kell kis időt fordítani a szőrére, de szintén ajánlani tudom, bár nem annyira játékos, mint egy vizsi.
Érdemes lenne, vizslamentésnél vagy menhelyen szétnézni, mindig vannak fiatal kutyák is, bár én 4 évesen fogadtam be a vizslát. Szerelem első látásra, nem bántam meg!
A vizsla szeret minden embert, azaz az idegeneket is.
Illetve nagyon szőrzik, ami nem tudom, hogy nektek hátrány-e.
Vadászkutya lévén nem biztos, hogy jó ötlet más háziállatok mellé, BÁR van amelyik nem bántja őket, de ennek kisebb az esélye.
Én a leírtak alapján pulit/pumit/mudit mondanék.
Aktív, éber, jó jelzőkutyák.
Mivel alapvetően terelőfajták, ezért kizárt, hogy bántanának házkörüli jószágot.
Nem nagyon hullik a bundájuk, de mivel hosszabb a szőrük, ezért könnyebb takarítani is.
Nem túl nagy méretűek, ezét biztosan nem okozhatnának kárt véletlenül sem a gyermekekben.
Komondor, puli, mudi, pumi.
Előbbi kiváló területőrző, bundája gondozást igényel.
Utóbbi három terelőkutya (nem terrier), pörgősek, nagy mozgásigényesek, okosak, de emiatt eléggé feladatigényesek is.
Puli bundája szintén sok gondozást kíván, a másik kettőé egyszerűen karbantartható.
Jó jelzőkutyák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!