Menhelyes kutyussal első napok, kezdetek?
Hogy ha hagyja, hogy simogasd, akkor törölgesd át óvatosan tisztító kendővel. Nem helyettesíti a fürdés, de javít a helyzeten, illetve pont tegnap láttam egy oldalon száraz kutya sampont. Azon gondolkodtam, hogy ki a fenének kell olyan, de végül is neked jól jöhet.
:)
Milyen jellegű a kutyus?
Nekem most van az első kutyám, és bár ő nagyon kedves és okos kutya, sokszor nagyon elkeseredtem, hogy nem úgy akarnak sikerülni a dolgok, ahogy szeretném.
Egy mentett kutyussal ez biztos többszörösen így van, szóval próbálj nem elkeseredni és légy nagyon türelmes. És amúgy nagyon szép dolog, amit teszel. Ha néha majd meg kell szidnod, ne legyen bűntudatod, mert kell neki a fegyelmezés is, hogy boldog és kiegyensúlyozott legyen.
A fressnapfban vettük az első cuccokat, de én áttértem a zooplus nevű oldalra. 15 kgos kutya kajákat rendelek, amit ingyen hoznak ki és mindig megtetszik egy játék is. Amikor olyat vettem, ami nem tetszett, kijött érte a futár és visszaadták a pénzt. Nagyon szeretem azt az oldalt.
Normálisan 2-3 nap alatt megkapom a rendelés, most a vírus helyzet miatt ez kiszámíthatatlanabb lett.
Legelőszor orvoshoz vidd el, kapjon féreghajtót, kullancs és bolhaírtót és kezd el az oltási programját!
Utána pedig adj neki időt! Ne kergesd, ne erőltss semmit. Viszont annyit érdemes bevezetni, hogy kézből, vagy legalábbis hozzád közel kap enni. Ha kézből nem veszi el, akkor kidobod neki a falatot egyre közelebb és közelebb. Az első hónapokban ezzel nagyon jól meg tudod alapozni a bizalmát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!