Az emberek miért tartanak kutyát panellakásban?
Miért tartok kutyát panelban?
Azért kedves, mert sportkutyák, napi edzés mellett örülnek, hogy alhatnak. Semmit, azaz SEMMIT nem csinálnak egész nap, csak alszanak. Edzeni meg ugyis a pályán edzünk.
Én anno így tanultam: a kutya otthon pihen, kint mozog, a pályán edz. Mi e szerint élünk. Most lassan megyek, felébresztem a kanapén ALVÓ kutyákat, hogy ki KÉNE menni pisilni vacsi előtt, mert a mai négy órás edzésben kicsit elfáradtak.
Kíváncsi vagyok, a kerti kutyák közül melyik őrjöng éppen a kaput cibálva és melyik ilyen boldog és kiegyensúlyozott, mint ezek a szegény szegény panelkutyák...
Szerintem sok úgynevezett panelkutya jobban van tartva, mint a legtöbb udvari kutya. Persze kivételek mindkét oldalon vannak, ami már a gazdákon múlik.
Az udvaron (sokszor láncon) tartott kutyának szomorú sorsa van, ha kb. akkor találkozik a gazdájával, amikor odalöki neki az ételt. Ha viszont nagy az udvar és szabadon mozoghat és mellette a gazda is foglalkozik vele, akkor arany élete van. Természetesen a sétáltatás ettől még fontos dolog.
A panelkutya ezzel szemben ha a gazda otthon van, akkor vele van folyamatosan, ami a kutyáknak nagyon fontos, de persze lakásban is el lehet hanyagolni a kutyát, és mozgásigényesebb fajtákat csak egy gyors pisi/kakira levinni szintén nagyon rossz, tehát velük is foglalkozni kell.
A lényeg és a legfontosabb, a foglalkozás a kutyával. És persze azért vannak olyan fajták, amiket nem lehet kint tartani, és olyanok is, amiket pedig bent nem lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!