Ez már súlyos fülgyulladás?
Sziasztok!
Anyám egyik kutyájának bevan gyulladva a füle.
Vittem neki valamilyen fültisztitót, valami Otimax vagy ehhez hasonló neve van.
Zsebkendővel kitöröltem de semmi vagy alig látható kosz jött ki.
Viszont most az egyik lábával a pofáját piszkálja és a fekhelyébe dörzsöli a fejét.
Anyám már kihivta a dokit és azt mondta hogy tisztafüle van és majd hoz Surolant.
Egyébként a kedve jó, eszik is meg minden.
Csak a fejét rázza :/
Azt szeretném kérdezni hogy ez mennyire lehet már súlyos állapot.
Hallása még nagyon jó mert kisebb zajokat is meghal.
És hogy az a Surolan az mennyire jó csepp erre? Akinek volt már vele tapasztalata azt kérem írja le!
(Egyéb tippeket/tanácsokat leírhatjátok)
Válaszokat előre is köszönöm!
Erre van a Surolan:
Hatóanyag: Mikonazol-nitrát, Polimixin-B-szulfát, Prednizolon-acetát Célállat faj: kutya, macska Javallatok: Otitis externa, bőrfertőzések és az Otodectes cynotis rühatka okozta fülrühösség kezelésére kutyán és macskán. A Surolan külsőleges szuszpenzió A.U.V. gyulladáscsökkentő és viszketéscsillapító hatású. Az alábbi, a hatóanyag-kombinációra érzékeny fajok ellen hatékony: Gombák: Microsporum spp. Trichophyton spp. Candida spp. Malessezia pachydermatis. Baktériumok: Staphylococcus spp. Streptococcus spp. Pseudomonas spp. Atkák: Otodectes cynotis Adagolás: Külső hallójárat gyulladás esetén 3-5 csepp fülenként 2x. Bőrgyulladás esetén dörzsöljük rá a felületre a készítményt gumikesztyűs kézzel. Előfordulhat, hogy többhetes kezelése is szükség van Kiszerelés: 15 ml
Ha nincs baja a fülének, miért is kell?
Ha a pofáját piszkálja, akkor bele néztetek a szájába?
Szájában nincs semmi szokatlan.
A füle van begyulladva mivel gyakran rázza a fejét.
Azt írod, be van gyulladva a füle.
Akkor mégis, mit jelent , amit itt írtál?
"Anyám már kihivta a dokit és azt mondta hogy tisztafüle van"
Az Otimax fültisztító.
Én azzal csepegtettem a fülébe.
És amikor zsebkendővel kitöröltem a fület akkor alig lehetet látni rajta valamit.
Anyám amikor kihivta a dokit akkor belenézett és azt mondta hogy a füle tiszta és majd fog adni Surolant.
Nyilván azért mondta hogy tiszta mert én az Otimax-al kitisztitottam.
Az utolsó válaszolónak:
Az allergia tesztet háznál is eltudja végezni az orvos? Mert egyébként az én kutyámnak is vörös,forro füle van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!