Miért vakarja a kutyám a pofáját?
Mellső lábaival a pofáját dörzsöli és fejét rázza.
Fülgyulladása van de azt Otodine fültiszítóval és kövirózsa cseppel kezelem.
Ez a tünet fülgyulladással jár?
És ez már a súlyosabb tünet egyike?
Mert ezt ma kezdte el csinálni amikor végeztem a sétáltatással vagyis inkább a kaparással mert valahol érzett nagyon valamit. És eddig akárhányszor belenyultam a fülébe és ő is amikor vakarta a fülét eddig egyszer sem nyüszített.
Amúgy meg köszönöm a gyors válaszod :) !
És az orvos az Otodine használata mellett adna valami gyulladáscsökentő cseppet?
Szerintem gombás a füle mert ugye az atkánál fekete szinű váladék lenne.
Az idegen test a fülében mint például a toklászt azért tartom lehetetlenségnek mert már egy olyan növény sincs igy télére ami gondot tudna okozni.
Egyrészről ő akar olyan mintat is tud venni ha például baktérium, gomba, amit tovabb kuld tenyésztésre. Másrészről pedig nyilvan tobb ilyet látott már mint egy laikus kutyatulaj. Igen, ad ra célzott kezelést, és ki is takaritja neki bódítás mellett, mivel ez egy vakarózó, fájó gyulladas a fülben.
Jol ertem hogy hazilag kezeled a kutyád, és meg nem latta orvos?
Otodinnal nem kezeled a fül problémát. Az egy fültisztító folyadék, aminek használata után kell a megfelelő gyógyszert a fülbe juttatni.
Az én kutyámnak is gombás fertőzés volt az egyik fülében. Mintát vettek mindkettőből és pontosan meg lett állapítva a fertőzés fajtája.
Ezek után tabletta-fülbe adandó gyógyszeres kezelés következett.
Ügyes vagy, ha ránézésre analizálni tudtad a kutyád fülében található váladékot.
Ahogy a kérdésed is mutatja, nem gyógyult a "kezelésedtől", hanem rosszabb lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!