Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyák miben különböznek...

A kutyák miben különböznek tőlünk?

Figyelt kérdés
Azt hallottam 8-10x jobb a hallásuk mint nekünk, a szaglásuk is olyan jó, hogy a szagokat, pl egy süteményt, külön érzik az összetevőket. Gyorsabban futnak mint mi, és jobbak a reflexeik. Mi van még, amiben jobbak mint mi? És mi, ami nekünk jobb, mint nekik?
2010. júl. 24. 12:45
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
Tudom. Mivel a kutyák ösztönlények. Sajnos az ember az ehhez hasonló ösztöneit elveszíti kb 3-4 éves korára.
2010. júl. 24. 13:36
 22/27 anonim ***** válasza:

Ritkábban rázzuk meg a fejünket ásítás után.Izzadással és nem lihegéssel hűtjük magunkat. A fülünk nem olyan cuki és nem mozog.

Szaglásunk annyival rosszabb, mint amennyivel rosszabbul lát egy 20 dioptriás szemüveges egy ép látásútól, kábé

2010. júl. 24. 13:49
 23/27 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudunk olyan szakszerűen kaját kunyerálni.
2010. júl. 24. 13:52
 24/27 anonim ***** válasza:
utolsó: tíz pontos válasz :D:D
2010. júl. 24. 14:00
 25/27 anonim ***** válasza:

Szia! Egy forrás szerint kitartásból jobbak vagyunk :

"Hasonlítsuk tehát össze a poroszkáló négylábúak és a futó emberek teljesítményét gyorsaság és táv szempontjából! Az eredmény meglepő: a vasárnapi joggingoló 11-15 km/órás sebességgel halad, meghaladva az ugyanolyan tömegű négylábúak 10 km/órás kényelmi sebességét. Ennél nagyobb sebesség eléréséhez ők már áttérnek a galoppra. A legjobb maratoni futók pedig körülbelül két órán át több mint 20 km-rel futnak: őket még galoppban is kevés állat előzhetné meg - talán csak a farkasok, hiénák, lovak, gnúk és egyes kutyafajták. Miért pont ezek? Egyelőre nem tudjuk. De a legmeglepőbb, hogy legközelebbi unokatestvéreink, a nagy majmok képtelenek a kitartásra. Ha alkalmilag sprintelnek is, soha nem hosszú távon. Mindez idáig magunkat alacsony teljesítményűeknek hittük, mert nem vagyunk gyorsak. De a kitartás szempontjából nézve kijelenthetjük: az ember bajnok! "

2010. júl. 24. 14:10
 26/27 anonim ***** válasza:
abban h pl jobban szereti a gazdit mint saját magát és akár még az életét is adná érte!:)
2010. júl. 24. 15:56
 27/27 anonim ***** válasza:
Sok ember adná az életét egy másik emberárt, nem csak a kutya a gazdájáért. Én is kerültem veszélyes helyzetbe, mikor ösztönösen védtem a kutyámat avval, hogy a karomba vettem, mikor egy roti, staffi meg még valami keverék kutya nekünk esett, hogy a kutyámat szétszedje. Meg se fordult a fejemben, hogy magamat védjem inkább. Evvel olyan mély bizalma lett felém, meg 2szer dobermann ment neki, attól is megvédtük, igaz az egyik megharapta szegényt. Ha most lenne kutyám, csak paprika vagy borssprével sétáltatnám.
2010. júl. 25. 08:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!