Gazdik! Ti miért pont a jelenlegi kutyátokat választotátok ki tenyésztőtől, menhelyről, gyepmester itelepről? 25/F
3 kutyusom van.
-az első életem első kutyája, ő egy tenyésztőtől van, szerelem volt első látásra:) 11 éve a legjobb barátom (parson russel terrier)
-a másodikat egy lovardából hoztuk ahol akkor lovagoltam. Megellett az anyakutya 2 kicsit, de a kölykökkel senki nem foglalkozott, a testvére meg is halt:( 6 éve az életem része a kis angyalka (jack russel keverék)
-a harmadikat a városunkban anyukám egy ismerőse találta meg kidobva, fázva, éhesen koszosan:( ő is szerelem volt első látásra, 1,5 éve él velünk a kis ördög <3 (tacsi(?) mix)
Nekem jófogásos bichon keverékem van. Ezt a fajtát néztem ki és gondoltam ha már keverék akkor nem a pénzszerzés miatt születtek és talán elkerülik a túltenyésztésből fakadó betegségek.
Nagyon jó és szép kiskutya már 1 éves múlt és semmi probléma vele.
2 kutyusom van, vagyis egy a szüleimnél egy meg a párommal közösen.
A családi kutyát menhelyről hoztuk, egy németjuhász keverék. Kölyök volt még és nagyon játékos. Már 9 éves, de még mindig képes úgy viselkedni, mint egy kis "lüke" kölyök:D
A lakásban pedig van egy mopszunk. Régóta szerelmes vagyok ebbe a fajtába és most tavasszal lesz egy éve, hogy velünk van. Őt tenyésztőtől hoztuk.:)
Mind a két kutyát imádom, nem tudok választani :)
23/nő
- Volt egy fekete kis keverék kutya amit 2 falu kozul szedtünk össze, egy tanyahoz tartozott de nekik nem kellett. Oda kolykezett hozzánk, azt az 1 kölyköt megtartottuk. Már 10 eves.
- Mopsz, már csak ketten voltak a tesójával. Ő elevenebb, nézelődőbb volt, a tesó csak üldögélt es nézelődött. Az aktívabbat választottuk, de szívem szerint a tesót is elhoztam volna.
- Staffordshire terrier. Összeverve találtuk az udvarunkon, se chip se semmi, a faluban senki semmit nem tudott róla. Megtartottuk, imádtam, de 1 evvel később elment. Vagy megmérgezték vagy rosszul lett, mivel senki nem volt otthon nem tudjuk, reggel még jól volt. Nem boncoltattuk, eltemettuk, azóta is nagyon hiányzik.
Volt egy talalt foxim. Mindketten ugyereztuk,h egymashoz tartozunk,miutan megevett 2 kg hust az udvarunkban es 4 oran at simogattam. (A balaton nyaralonkban voltunk. Mar hetek ota ott rohangaszott a kertek kozott. Mindenki hozta neki a sutobol a husszeletekwt,de senki nem akarta megtartani. Az akaratossag,csintalansag es lelohetetlen energia bomba,ravaszsag,jo memoria,humor megtestesitoje. Szerencseje volt,h szerettem jarni futni telen nyaron vele.
—————
Kovetkezo kutya: meglattam evek ota eletem elso amerikai staffordjat a fejrancaivala gyonyoru szoglwtes fejevel,,az izomtomegevel es a nyugodt magaboztossagaval. Azonnal beleszerettem,de ejkor meg megvolt a foxim. Tudtam,h ha meghal a dragam,akkor amstaff lesz a kovetkezo. Egyszeruen fellelegeztem a foxi utan. Hozza keest egy nyugodt angyal meg kamaszkent is. Olyan szerwtetnek es rajongasnak orvend Budapesten ez a fajta: en no letemre nem kaptam ennyi bokot,mint o naponta. :) Az emberek imadjak. En is meg a csaladom is. A fegyelem,a kitartas,az ero. Ugyerzem ,h egy regi vagyam teljesult.
Ezek utan nem ertem,h tarthatnak annyian rakoncatlan vadaszkutyakat(foxi,vizsla,spaniel,stb),amikor vannak fegyelmezetten parancsot teljesito orzovedo kutyak,mint a roti,amstaff ,cane corso. Annyi even at idegesitettem magam a foxi kekeckedeseivel. Ha visszamehwtnek az idoben,nem csinalnam ujra.
Az első fajtatiszta kutyus volt. Hibás színekkel. Azonnal beleszerettem és az első találkozásnál ő is belém. 12 évig volt hű társam és legjobb barátom.
A másodiknál mondhatni nem volt lehetőség. Ugyanilyen fajta volt, egyszer becsengetett a pár, hogy látják nekünk is ilyen van, az ő almukból megmaradt egy és ha elfogadjuk nekünk ajándékozzák. Elmentünk, megnéztük, azonnal mászott a nyakunkba, míg a megtartani kívánt tesó magasról tojt ránk, szóval nem volt kérdés.
A harmadik egy utcáról mentett kölyök volt. Sok ilyen kép megfordul a közösségi oldalamon, de ő valamiért más volt. Egyszerűen megláttam és tudtam, hogy kell, ő a miénk! Az egész család ugyanezt érezte, amikor megmutattam nekik.
6-os vagyok. Neztem gyepin amstaffokat. Felsoroltam az elvarasaimat es elkuldott a vezetojuk,h mindenkep tenyesztett cane corsot vegyek,mert az tudja teljesiteni a feladatokat. Azt is neztem. Meg foleg amstaffot.
Azota rengeteg gyonyoru amstaffot latok gyepin stb.
A kutyamat is sok tuaj mar visszavitte: egyukbek eltorte a terdeit es azutan nem tudta ellatni,a masiknak megragcsalta a fem golfutoit es ettol kiborultak.
Mivel en a legkemenyebb kutyatol kaptam kikepzest,igy nekem konnyu eset. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!