Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ha vennék egy Rottweiler...

Ha vennék egy Rottweiler kiskutyát tenyésztőtől össze tudna szokni a jelenlegi közepes termetű kutyánkkal?

Figyelt kérdés
Van egy örökbefogadott kutyánk német/skót juhász és tacskó keveréke 8 éves lehet. Közepes termetű kutya, ivartalanított szuka. Arányaiban Németjuhászra hasonlít de a tacskó vérvonal miatt jóval kisebb. Viszont régóta szeretnék egy Rottweilert. Az árát nem sajnálnám. Megadnánk neki mindent mint a jelenleginek is. Tudom, hogy milyen határozott gazda kell mellé és, hogy miféle nevelés és szocializáció kellene neki. Csak attól tartok ha megnő nem akarna e dominálni a jelenlegi nála érezhetően kisebb kutyánk felett esetleg bántaná e. Minden kutya jelleme eltérő és minden a nevelésen múlik de azért ez mégis csak Rottweiler. Tudnék felelősen Rottweilert tartani ha egyedül lenne viszont így kérdéses. Nyilván senki se lát a jövőbe de valakinek van ilyen tapasztalata esetleg? Vagy olyan, hogy egy dominánsabb kutyafajta egy nála kevésbé erős kutyával szokott össze sikeresen? (Az állatorvosunk szerint egy szuka Rottweiler inkább lenne jó döntés de mivel minden kutya más nem hinném, hogy a kan mindenképp rosszabb lenne) Ez működhetne így? A válaszokat köszönöm

2017. aug. 25. 19:29
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
3%

Várd meg míg a mostani kutyus jobblétre szenderül!

Addig tanulj, dolgozz, képezd magad, a Roti sok időt és figyelmet igényel.

2017. aug. 25. 19:37
 2/11 A kérdező kommentje:
Első tudom, hogy az lenne a leglogikusabb csak nagyon szeretnék egyet és gondolkozom, hogy működhetne e.
2017. aug. 25. 19:39
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Miért ne működhetne? Ha kölyökkorától vele nő fel, megfelelően neveled, szocializálod, nem fogja bántani.
2017. aug. 25. 19:41
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Tenyésztő tud segíteni kölyök választásban. Ráadásul ismerik azt a vonalat, amiből éppen van kölyök.

Válassz ki több tenyésztőt és szánj rá időt, hogy elbeszélgess velük az igényeidről.

2017. aug. 25. 20:08
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Persze, hogy működhetne. Attól, hogy a másik kisebb, nem fogja bántani, ez nem testméreten múlik, hanem tényleg megfelelő nevelésen és szocializáláson.

Persze az alomból érdemes egy nyugodtabb, nem bandavezér típusú kölyköt választani, ebben a tenyésztő tud segíteni.

Az is fontos, hogy a mostani kutyátok mennyire szocializált, ő hogyan viselkedik a többi kutyával.

2017. aug. 25. 20:09
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
A kutyáknál nem a fizikai méret számít. Gyenge gazda esetén akár egy tacskó is átvehetné az irányítást a komondor felett. Szóval ha el bírnál bánni egy rottweilerrel, akkor semmi akadálya sincs. Amúgy szerintem is szukát vegyél, biztos ami biztos.
2017. aug. 25. 20:52
 7/11 anonim ***** válasza:
Nyugodtan vehetsz. Fontos hogy a rottweilert jól szocializáld,de ha figyelsz baj nem lehet. Mi 2 éve vettünk a kistestű kutyánk mellé egy közepestestűt. Természetesen a fiatal a főnök,de mivel a kutyád már 8 éves szerintem félreáll és hagyja majd a rottweilert vezetni. A rottweiler nem agresszívabb egy német juhásznál, csak az emberek jobban tartanak tőle az erőteljes megjelenése miatt.
2017. aug. 25. 21:12
 8/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. És mi a helyzet a kan/szuka kérdésről? Ugye a jelenlegi kutyánk ivartalanított tehát nem ez a gond hanem mint írtam megkérdeztük az állatorvost aki szerint a kan inkább lehet hajlamos elnyomni egy másik kutyát. Ami logikus viszont ez is eltérő lehet. Mindenképp szuka lenne javasolt?
2017. aug. 25. 21:39
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Persze, simán össze lehet őket szoktatni, főleg, hogy a roti érkezne másodikként. Csak figyelned kell majd, hogy idejében megfékezd az esetleges dominancia törekvéseket. A kan-szuka kérdésről meg annyit, hogy egy domináns szukával sokkal nehezebb dolgod lenne (neked is, meg a másik kutyádnak is), mint egy nem domináns kannal. Az igaz, hogy a kanok általában dominánsabbak a szukáknál, viszont ez nem feltétlen igaz egy adott egyedre is. Ha a kutyavásárlás mellett döntesz, kérd meg a tenyésztőt, hogy javasoljon neked egy kevésbé domináns kölyköt. Lehetséges, hogy épp egy kan kölyök a legkevésbé domináns az alomból.
2017. aug. 25. 23:42
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Hát én kan rotit vettem a szuka tacskó mellé. Az öreglány elrendezte a rotit hogy hol a helye a falkába, de persze csak finoman, harapás nélkül mivel nekem kell eldöntenem mit engedek és mit nem. Amúgy tacsit akármilyen kutyához oda vitted ő lett a domináns. Ez nevelésen múlik. Úgyis a mostani melllett nő fel és azokat a domináns viselkedéseket amiből gond lehet még csirájába tudod kezelni majd. Az meg hogy szuka vagy kan szerintem mindegy. A szuka rotink domináns volt nem is kicsit, az utána lévő kan is domináns de jobban kijön a kutyákkal, a mostani kan annyira nem dominans mert még fiatal fe kezd előjönni belőle.
2017. aug. 26. 09:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!