Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Jogos ez a megbélyegzés?

Jogos ez a megbélyegzés?

Figyelt kérdés

Minap a kutyafuttatóban az egyik srácot megdicsértem, hogy milyen ügyes, hogy egy mentett kutyát így meg tudott nevelni (kb 8 hónapja van nála). Aztán elkezdtünk beszélni arról a többiekkel, hogy kinek honnan van a kutyája és mikor rám került a sor, én elmondtam, hogy tökre tisztelem azokat, akik mentenek, ám én jelenlegi helyzetem szerint nem lennék erre képes, mert alapvetően nem tartom magam egy túlzottan türelmes embernek, eléggé élénk vagyok, és emiatt is fizetek inkább egy törzskönyves, leinformálható kutyáért, amiről tudom, hogy stabil lesz az idegrendszere és könnyű lesz vele dolgozni, akár versenyeken is. (Ahogy tapasztaltam eddig, hiába nevel jól bárki egy kutyát, sajnos az idegrendszeri dolgokat nem lehet nagyon korrigálni, főleg a szaporítótelepről jövő kutyáknál, és sajnos így látszik a különbség, ez az, amivel én például gördülékenyen nem tudnék együtt élni - ezt magamban gondolom, ezt nem mondtam nekik). Na a lényeg, hogy azóta ki vagyok nézve, hogy fizessek akkor csak a kutyáért és azóta pedigrésnek hívnak. Pedig nem ítéltem el azokat, akik mentenek kutyát, sőt...

Igazából már bánom, hogy elmondtam nekik, vagy egyáltalán hozzászóltam a témához. Normális ez a megbélyegzés, illetve a vásárlás meg a mentés ekkora kontrasztja?

2020. jan. 17. 11:55
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
59%

Hard Dog Race-n több mentett kutya is részt vesz, érdekes, azokkal nincs probléma (ha lenne, nem is mehetnének)...

Persze, hogy megsértődtek, mert negatívan általánosítasz a mentettekkel kapcsolatban, és felületesen látod a törzskönyves kutyákat.

2020. jan. 17. 12:26
 12/40 anonim ***** válasza:
13%
6. Személyes példára építeni ebben az esetben mazsolázgatás, akárcsak a "dehát a tenyésztő sem 100% garancia" érvelés.
2020. jan. 17. 12:26
 13/40 anonim ***** válasza:
33%
Oké, és ezt így elmondtad a többi gazdinak is, vagy csak annyit, amit a kérdésben írtál? Mert abból nem ez jön le, amit most leírtál, hogy alaposan utánajártál. Aki alaposan utánajár, annak a mentett kutya sem lutri.
2020. jan. 17. 12:27
 14/40 anonim ***** válasza:
37%

Az ilyenekre gondolok törzskönyves szaporítóként, akiknek ott vannak a versenyeredmények, aztán mégis ez van a háttérben:

[link]

2020. jan. 17. 12:29
 15/40 anonim ***** válasza:
40%
Kérdező, én azt tanácsolom, ha jóban akarsz lenni a többi kutyással, akkor azt nézd meg, hogy hogyan bánnak a kutyájukkal, és milyen a kutyájuk. Tele vannak a menhelyek, ott is vannak remek kutyák (nem egy, nem csak az enyém, sok), nem rosszabbak egy törzskönyves kutyánál, csak más az előéletük. Igen, vannak problémásak, de egy elrontott törzskönyves is problémássá tud válni, nem a törzskönyvtől lesz egy kutya jól nevelt, a törzskönyv nem menti meg egy lábtöréstől, ha nekimegy szaladgálás közben a betonnak. Nagy a harc a szaporítók ellen, de erről nem tehetnek a kutyák, mégis ők isszák a levét (többek között az ilyen általánosítások miatt is).
2020. jan. 17. 12:35
 16/40 anonim ***** válasza:
14%

Idiotak.

En az ilatos uton elmondtam a kutyaval szembni elvarasaimat es a pasas elkuldott zemyrdztohoz. Ilyen igenyeknek csak egy orzo vedo vervonalu tud megfelelni!!! Igaza volt. Latszik rajta,h babakoratol jol van tanitva. A csaladtagom menhelyrol vaqsztott kutyat maganak ,h baratok legyenek a kutyaink. Latszik a kulonbseg viselkedesben. Latszik,h agressziv verekedos embereke volt,akik kerestek a bajt.

2020. jan. 17. 12:36
 17/40 A kérdező kommentje:

Én ezt mondtam:

"én elmondtam, hogy tökre tisztelem azokat, akik mentenek, ám én jelenlegi helyzetem szerint nem lennék erre képes, mert alapvetően nem tartom magam egy túlzottan türelmes embernek, eléggé élénk vagyok, és emiatt is fizetek inkább egy törzskönyves, leinformálható kutyáért, amiről tudom, hogy stabil lesz az idegrendszere és könnyű lesz vele dolgozni, akár versenyeken is. "

Ezt mondtam nekik. És igazából azt meg is erősítették, hogy a mentettekkel saját tapasztalataik szerint nem gördülékeny együtt dolgozni mindig. Nekem pedig azért is fontos az együtt dolgozás, mert versenycélok vannak a kutyámmal és nem mindegy, hogy 1 éven belül tudunk e menni az elsőre, vagy 2 év, mert esetlegesen terápiára kell vinni, mert vagy fél a pályától, vagy más kutyáktól, vagy a tömegtől. Persze nem azt mondom, hogy nincsenek kivételek, és mint említettem, nagyon tisztelem azokat, akik mentenek, csupán azt mondtam, hogy nincs erre nekem kapacitásom, se plusz energiám, hogy elbírjak egy esetlegesen már lelkileg sérült kutyával. Illetve mivel a verseny a célunk így felmenőktől való ismeretből nagyjából tudom mire lesz képes a kutya és mennyi terhelést bír, illetve hogy nincsenek rejtett ízületi panaszai.

2020. jan. 17. 12:37
 18/40 A kérdező kommentje:
#14 - ez elég borzalmas, amit linkeltél. De gondolom itt nem egy alom születik egy évben 3 kölyökkel. Alapvetően mikor elkezdtünk nézelődni, mi ki is zártunk olyan tenyésztőket ahol egy évben 2 alomnál több jött össze.
2020. jan. 17. 12:39
 19/40 anonim ***** válasza:
64%

Én nem értem, hogy ezért miért néznek ki.

Nem hiszem, hogy a tiéden kívül az összes többi kutya mind mentett, akik a futtatóba járnak.

Ha meg nem mentett és nem törzskönyves, akkor mi lehet? Szaporítós? Az jobb?

Szerintem inkább az a gond, hogy kihangsúlyoztad a pénzt, és inkább arra féltékenyek.

2020. jan. 17. 12:43
 20/40 A kérdező kommentje:
5 mentett kutyus van, meg pár ilyen háztól kaptuk kutya, a maradék szerintem szapis, leglaábbis abból kikövetkeztetve, hogy azt mondták, hogy törzskönyv nélkül vették, mert olcsóbb volt.
2020. jan. 17. 12:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!