Lesz a kutyának baja a mosóportól?
Sziasztok!
A mai este folyamán arra lettem figyelmes, hogy lóg a kutya feje, pufi a hasa, nem nagyon van kedve mozogni.
Rögtön behoztam a házba és langyos tejet adtam neki, majd elindultam a kertben egy lámpával körbenézni, hogy nem-e találok valamit. Egy barna hengerben találtam mosópor szerű anyagot (a talált tárgyat kidobtam, képet igy sajnos nem tudok csatolni róla).
Arra is gondoltam, hogy valami petárda/tüzijáték maradvány, de mivel én nem petárdaztam, illetve a szomszédság sem nagyon, csak 2 házzal arrébb, így kétlem hogy az lenne :(
Azóta úgy tűnik jobban van, kapott még tejet.
Eleinte lefeküdni sem tudott, amikor megpróbálta ezt végrehajtani szipogott egy kicsit és felült.
A kutyus egy 8.5 éves tacskó.
Most megnéztem a hasát, elég puffadt és kemény, de ez gondolom a tej miatt van.
Nektek mi a véleményetek?
Ha mosópor lehetett az az ismeretlen anyag akkor lehet tőle komolyabb baja?
Vagy a petárdától/tüzijátéktól is lehet komolyabb baja?
Előre is köszönöm a válaszokat! :(
A hasa még nem megy de a tejtől biztosan fog.
Ha fel van puffadva és nem fekszik le, liheg, akkor vidd ügyeletre!!
Elég rosszul tetted, hogy kidobtad amit találtál. Ezer egy ellen, hogy nem mosópor volt.
Ha marad a puffadt, kemény has, kotord elő azt a hengert és vidd orvoshoz a kutyát.
Elvittem állatorvoshoz, mint kiderült egy tüzijáték darab volt az ismeretlen anyag, ami székrekedést okozott nála.
Kapott injekciót hogy hányjon és menjen a hasa, ez még nem következett be (legalábbis nem vettem észre, de mivel nem voltam itthon, magammal pedig nem vihettem, így nem 100%, csak 80% hogy nem volt még meg az 'akció'), de már jól van, szaladgál, tele van életkedvvel és felpuffadva sincs 😊
"Lesz a kutyának baja a mosóportól?"
Szerintem nem, de a centrifugat inkább alacsonyabb fokozatra állitsad, es legfeljebb 30 fokos programot indits.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!