Jo illatu, de a gyomrot nem megterhelo jutalomfalat kismeretu kutyanak?
Sziasztok!
Van egy 4.5 honapos biewer yorkie kutyusom. Az a helyzet, hogy nagyon valogatos. Kutyaiskolaba jarok vele, es ott csupan a csirkemajat es rantotthust fogadja el tolem, mas jutalomfalat nem erdekli. Ez viszont kicsit luxus, es nem hiszem hogy jot tesz neki a sok maj, illetve hamar eltelik vele. Viszont ha ezt hasznalom, nagyon szepen figyel, es teljesiti a feladatokat. :)
Kiprobaltam szamtalan Pedigree-s jutit, es egy csomo mas fajtat is. Ingerszegeny kornyezetben, ismeros helyen neha felkelti az erdeklodeset, de a suliban soha.
Tehat a kerdesem az lenne, tudtok nekem eros (es jo) illatu eteleket ajanlani jutifalatnak, ami nem laktato? Sajnos etelek teren elegge szuklatokoru vagyok..:)
Van masnak is ennyire valogatos kutyaja? 😄
Koszonom szepen a segitseget! :)
Probaltam meg: virslit, szalonnat (egyik kedves sulis tarsunktol kaptunk, hatha erdekli, de nem...), es ugye egy csomo jutalomfalatot.
Illetve...Vasarnap reggel van a suli. Konkretan nem tudok semmit sem kezdeni vele, meg a maj / rantotthusi se erdekelte a multkor. A szombati oran viszonylag sokat evett, talan nem volt ehes. (Hetvegen ilyenkor nem is kap reggel enni) Vagy faradt volt. Yorkie-rol beszelunk...altalaban ataludja a delelottot😂
Oktatok annyit mondtak, ne kapjon elotte ennivalot. Penteken reggel kap, szombat-vasarnap meg a suliba eszik. Azert azt tulzasnak tartom, hogy penteken ne adjak neki.
Szia! Tudom nem egy nagy márka, de mi most ezt használjuk: [link]
A kutyám nagyon szereti, elég picik benne a falatok és nagyon nagyon jó illata van. Persze ez csak egy tipp.
Amit az elozo valaszolo linkelt, azt az en kutyam is nagyon szereti.
Ezenkivul nem tudom, hogy probaltad e a parizsit vagy sonkat..:D azt is szoktak szeretni
Meg kellene tanítani neki, hogy szeressen jutalomfalatért dolgozni, sőtt, egyáltalán dolgozni.
Itthon a kutyáim, (ha nem játékért) a saját tápjukért tréningeznek, csak edzésen kapnak virslit vagy párizsit és versenyre kezdek csak el főzőcskézni.
A kajáját kezd el neki a kezedből adni, mindenféle trükkért cserébe és nagy nagyon örülj neki, főleg az elején. Fokozatosan emeld a feladatok nehézségi fokát, először csak pl annyit kérj, hogy figyeljen rád, aztán mehet az ül-fekszik-áll-igazodj. Ha már szépen megy otthon, séta közben is elkezdhettek gyakorolni.
Koszi Utolso! A kezdetektol kezbol adom a jutit, klikkerrel alatamasztva a jo viselkedesformakat. Ha eloveszem a klikkert, mar tudja, hogy bizony tanulas jon, es le sem veszi rolam a szemet. Itthon legalabb is. Mindig nagy az orom ha jol csinal valamit.:) Probalom megszerettetni vele a jutalmakat, orulok, hogy a fent emlitett kettot szereti. Most van egy uj kedvenc jateka, elviszem majd, hatha bejon neki. De ott altalaban semmilyen jatek nem erdekli. Itthon es setakor egy kis kajla, hebrencs kolyokkent viselkedik, de suliban mint egy oregember :D Menhely mellett van a suli, rengeteg kutya ugat folyamatosan, gondolom zavarja, feszelyezi,nem erti. Meg hat nemelyik kutyanak a feje akkora, mint o maga, de szereti oket :D Szepen szoktak jatszani.
Az ido valoszinuleg megoldja a problemamat, de a kerdesemben inkabb az volt a lenyeg, hogy eros illatu, figyelemfelkelto jutit talaljak :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!