Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Jo illatu, de a gyomrot nem...

Jo illatu, de a gyomrot nem megterhelo jutalomfalat kismeretu kutyanak?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Van egy 4.5 honapos biewer yorkie kutyusom. Az a helyzet, hogy nagyon valogatos. Kutyaiskolaba jarok vele, es ott csupan a csirkemajat es rantotthust fogadja el tolem, mas jutalomfalat nem erdekli. Ez viszont kicsit luxus, es nem hiszem hogy jot tesz neki a sok maj, illetve hamar eltelik vele. Viszont ha ezt hasznalom, nagyon szepen figyel, es teljesiti a feladatokat. :)

Kiprobaltam szamtalan Pedigree-s jutit, es egy csomo mas fajtat is. Ingerszegeny kornyezetben, ismeros helyen neha felkelti az erdeklodeset, de a suliban soha.

Tehat a kerdesem az lenne, tudtok nekem eros (es jo) illatu eteleket ajanlani jutifalatnak, ami nem laktato? Sajnos etelek teren elegge szuklatokoru vagyok..:)

Van masnak is ennyire valogatos kutyaja? 😄

Koszonom szepen a segitseget! :)

2020. jan. 2. 18:47
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Mi mindig nyershalat kockazunk fel. Megjobb a fustolt makrela/lazac darabok. Mivel kis darabok kellenek,ezert nem lesz draga. Mi nyerskoszton tartjuk a kutyakat,igy egyebkent is nyershust meg halat esznek.

A parizsit szoktak kockazmi,mert nagy resze viz!!!!

2020. jan. 3. 00:53
 12/16 Lizolu ***** válasza:
100%
Nekem az egyik kutyám annyira válogatós volt,hogy nem evett meg semmit.Próbáltam virslivel de azt az utcán már nem ette.Ami nagyon bejött az a tubi dog májkrém.Pont kutyasuliba használom én is.Könnyen használható elfér a zsebben+egészséges.
2020. jan. 3. 08:39
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

A mi 7 éves közép uszkárunk, aki imád apportírozni, tanulni, játszani, produkálni magát, szinte végtelen energiával eléggé válogatós. Az alábbi puha jutalomfalatokat preferálja:

- MultiFit Soft kutyasnack (különböző ízben)

[link]

- 8in1 jutalomfalatok (főleg a szarvasos és kacsásat)

[link]

- Real Nature Wilderness Meat Snack train.minis (különböző ízben

[link]

Rágócsontból kizárólag a 8in1 M-es méretű, csomózott végű töltöttet kedveli. Mikor megkapja 1-2 órát elvan vele, kieszi a töltött részt, majd néhány kisebb darabra szedi és elteszi rosszabb napokra. Ezeket elő-elő szedi és pár nap alatt elfogyassza. (soha semmit nem rágott szét, még kölyök korában sem, kizárólag ezt a műcsontot)

2020. jan. 3. 20:46
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Carnilove jutalomfalat nálunk is nagyon bevált, bár az enyém a premiere-t is szerette, annak ellenére, hogy egyébként válogatós, finnyás és borzasztó makacs is, semmilyen májkrém ízű/állagú/szagú dologért, vagy virsliért, párizsiért, sonkáért nem hajlandó csinálni semmit (vagy legalábbis sokáig nem volt hajlandó, én olyan 7 hónapos kora körül meguntam a szórakozást és azóta, ahogy egy előző válaszoló is javasolta, csak feladatért kap enni, ha nincs kedve dolgozni, akkor enni se legyen kedve, szerintem egyébként makacsabb kutyánál hosszútávon ez a megoldás az egyetlen, ami működik, mert ha ráun a rántott húsra is, csak nem sütsz neki steaket, szóval van egy határ, amíg le lehet kenyerezni a kutyát, de utána muszáj, hogy te diktálj, nekünk nagyon bevált, azóta mindent megeszik, amit adok neki)

De néhány erős, jó illatú jutifalat ötlet:

-kacsazsírban megpirított csirkemell, ez nem annyira terheli meg talán a gyomrát, mint a rántott hús vagy a máj, de a kacsazsírtól elég izgi lesz

- meat&treat barfshopos jutifalat, puha, 100% húsból van, hőkezelt, tehát nem barfos kutya is eheti és iszonyú erős az illata, de nem büdös, rendes hús szaga van, van belőle bárányos, szarvasos, lazacos és még elég sok más is, az én kutyám szerintem ölne is érte, szóval válogatós kutyára abszolút tesztelt :D És lehet kapni kicsi, 80g-os kiszerelésben is :)

- tepertő, ez azért nem túl gyomorkímélő, de sokan jutalmaznak vele és elég lelkesek a kutyáik

- Piacon ha tudsz venni esetleg marhatüdőt az is jó lehet, annak nincs nagy tápértéke, de mégis el lehet készíteni finomra, akár kicsit ki is száríthatod sütőben vagy aszalóban, nálunk az is nagy kedvenc

Remélem tudtam segíteni és kitartást kívánok, szerintem érdemes meggondolni a feladatért etetést, elvégre ő is egy terrier, akármilyen aprócska is, és mint minden terriernek, neki is biztos sziklaszilárd elképzelései vannak arról, hogy hogyan is kell a világnak működnie :D De bárhogy is döntesz, az nagyon sokat számít, hogy sulizol, foglalkozol vele, tanítod, intelligens kiskutyák a yorkik, meg fog látszódni a beletett munkád, szóval csak így tovább :)

2020. jan. 4. 05:34
 15/16 A kérdező kommentje:

Koszonom a valaszokat! Iszonyatosan ugyes volt ma! Nagyon sokan megdicsertek! :) Buszke vagyok ra! Ma sult majat, es fasirtot vittem. Foleg a fasirt jott be neki nagyon.

Utolso elotti, koszi, meglesem mindkeppen oket! Hatha van valamelyik a kozeli boltban...Max rendelek :)

Koszi Utolso! Mindenkepp kiprobalom azokat, amiket irtal!!! Es igen, o is egy makacs terrier....;D Ha van kedve, nagyon ugyesen teljesiti mind az engedelmessegi feladatokat, mind az agility palyat (persze szigoruan az o meretehez igazitva)...De ha ugy gondolja, nincs kedve, csinalhatok akarmit, meg se mozdul. A feladatert valo etetest pedig mindenkeppen megprobalom! Nem fog velem kicseszni, akarmennyire imadom is, van egy hatar. 😄

De ma tenyleg nagyon jo volt! Orom vele ilyenkor dolgozni!

2020. jan. 4. 16:43
 16/16 A kérdező kommentje:
Bevezettem ezt a fajta etetest. Tudtam veled dolgozni vasarnap is! :) Koszonom a segitseget! Es a tapnak is orul jutikent 😄
2020. jan. 13. 15:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!