Nem túlzás ez egy kicsit? Emberek. Nem a gyerekért aggódik, hanem CSAK a kutyáért.
Ezt olvastam ma egy csoportban egy rendszeresen póráz nélkül egyedül bóklászó kiskutyáról: (javasolták a gazdának a szabályos tartást, póráz nyakörv)
"Nem azért aggódom hogy valakit megharap. Inkább azért hogy valami agyhalott miatt baja lesz a kutyának."
Ez nem aggódás, hanem szimplán egy idióta. Már bocsánat. Szeretem akik azzal jönnek hogy a póráz nem természetes dolog a kutyának. Valóban. Attól még szabályozva van, hogy hol lehet elengedni, és hol nem. Én is féltem mondjuk, a pórázon hordott kutyám, az ilyen emberektől... és kutyáiktól.
(Válasz: de, túlzás.)
A kutya hozzá tartozik, mások gyereke meg idegenek. Miért érdekelné? Ha van egy család tagnak tekintett kutyája természetes, hogy többet jelent neki mint egy idegen. (mert amúgy az ember sose kínoz és öl meg kutyákat/akár embert igaz?)
Valószínűleg egy kis testű jól nevelt kutyája van aki ha akarna se tudna nagy kárt okozni. Én se aggódnék azon, hogy valakit megtámad a 7 kg-os kutyám, rendesen harapni se tud, és amúgy is nagyon jámbor kedves kiskutya max simiért ugrál az emberekre.
Az már neccesebb, hogy egy idióta felrúgja, vagy valaki mérget tesz ki. Egyáltalán nem meglepő, hogy így vélekedik akitől idéztél, csak te ezt túl gondolod "persze minden gyerek haljon meg csak a kutyák legyenek biztonságban..." nem, nem erről szól az a pár mondat.
Minden esetre nem vagyok a szabadon sétáltatás híve, flexin is ugyan akkora szabadsága van a kutyámnak mint amekkorát szabadon hagynék neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!