Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutya társasházban?

Kutya társasházban?

Figyelt kérdés
Milyen fajta viseli el? Elég kirándulós a család, tehát sokat mozogna:)
2019. nov. 25. 15:01
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
14%
Milyen fajta viseli el? Legelőször kérdezd meg a szomszédokat hogy Ők elviselik-e mert később nagyon sok probléma lehet belőle.
2019. nov. 25. 15:13
 2/15 A kérdező kommentje:
Nem ez volt a kérdésem, egyébként van már a házban kutya és közvetlen szomszéd csak 1 van.
2019. nov. 25. 15:16
 3/15 anonim ***** válasza:
73%
Nálunk volt már tacskó, keverékek labrador, mudi jellegű. 6 lakásos; egy tíz emeletesben gondolom 100 fajta.
2019. nov. 25. 15:21
 4/15 anonim ***** válasza:
83%
hát ha lehet, akkor ne kaukázusi
2019. nov. 25. 15:24
 5/15 anonim ***** válasza:
96%

Gyakorlatilag ha a hely engedi és megadod a vérmérsékletéhez illő elegendő mozgást a számára minden nap, akkor bármelyik fajta szóba jöhet, ajánlom hogy nézelődj menhelyen, nem bánod meg. :)

Off: természetesen óriás termetűekben ne gondolkozz, egy bernáthegyi vagy egy kau szerintem nem díjazná a lakást hosszú távon :D

2019. nov. 25. 15:35
 6/15 anonim ***** válasza:
57%
Az egy dolog, hogy kirándulós a család, de hétköznap mennyi időtök lenne rá? Egy vizsla is elvan, ha kellően le van fárasztva, pl reggel 1 óra séta, meg délután este is megy vagy 2 órát. De ha nincs rá elég időtök, akkor egy kisebb energiaszintű fajtát válasszatok.
2019. nov. 25. 15:37
 7/15 anonim ***** válasza:
91%

A mentett kutyák többsége jól érzi magát lakásban, örülnek, hogy kiszabadulnak a rács mögül.

Így, hogy jártok kirándulni, nyugodtan nézhettek aktívabb kutyákat, és ne ölebet. Nekem például fajtamentéstől van border collie mixem, kistestű, kb feleakkora, mint a fajtatiszta borderek, járok vele túrázni, élvezi, de otthon is szeret lenni, nyugis kutya, nem ugatós, sokat van láb alatt, folyton követ, ha a gép előtt ülök, akkor odakuporodik a szék alá, vagy jön az ölembe. Én kifejezetten olyan kutyát akartam, akivel lehet együtt mozogni, sportolni, túrázni, de otthon is jól érzi magát.

Óriástestűt ne nézzetek azért, de gondolom ez egyértelmű.

Tartanak vizslát is valamelyik emeleten, ő is jól érzi magát lakásban, főleg, mert rövid szőrű, de mozognak is vele.

Menhely, fajtamentések, a bordereseket ajánlom, fiatal egyesület, korrektek, segítőkészek.

2019. nov. 25. 15:41
 8/15 anonim ***** válasza:
20%
Az első helyesen és normálisan felhívta a figyelmedet arra hogy érdeklődj a szomszédoktól hogy mit szólnak hozzá, nem tudom mi bajod van vele? Azt nem írtad hogy vannak már kutyás szomszédaid.Kérdésedre válaszolva: Ha ilyen agresszív vagy, vegyél vagy két pitbullt.
2019. nov. 25. 15:42
 9/15 anonim ***** válasza:
79%
A szomszédoknak csak akkor van közük hozzá, ha a kutya problémás, egyébként országos rendelet szabályozza, esetleg helyi önkormányzatnál lehet még szabály.
2019. nov. 25. 15:45
 10/15 anonim ***** válasza:
78%
Társasházban kutyával annyit kell betartani, hogy ne zavarja az együttélést, vagyis ne zajongjon, ne rongáljon a közös területeken, és ne akarjon kárt tenni a többi ott lakóban. De ugyanúgy be kell tartani ezeket a hangos zenét kedvelőknek, meg a barkácsoló kedvű lakóknak is például... :-)
2019. nov. 25. 15:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!