Kutyatartás társasházban?
Szeretnék egy kisebbméretű kutyát, igazából bichon havanese-re gondoltam. Mennyire hangos ez a fajta? Természetesen lenne vele foglalkozva, csak napközben (7:45-tól 14:15-ig) iskolában vagyok, és félek, hogy addig nagyon hangoskodna, és a szomszédokat - akik mellesleg az idősebb korosztályba tartoznak - zavarná. Akinek van bichon havanese-ja, örülnék, ha leírná, milyen vele. :)
A másik kérdésem az lenne, hogy kell a szomszédok írásos beleegyezése, hogy kutyát tarthassak? Találtam ilyen kérdéseket, viszont azok elég régiek voltak, hátha azóta változott valami. :)
Előre köszönöm az értelmes válaszokat, sokat segítene!
További szép estét!
Egy kutya akkor zajong, ha nincs vele foglalkozva, ha nincs lefárasztva. Ergó szinte bármilyen fajta tartható lakásban, ha megfelelően gondozva van. Ha nem tudsz neki napi 3 sétát biztosítani - reggel suli előtt 1 órát, délután 2-3 órát, este pedig fél-1 órát -, akkor ne vállalj kutyát! A séta mellett és közben szellemileg is fárasztanod, szocializálnod kell!
Azt nem írtad, kölyök vagy felnőtt kutya kell-e. A kölykökkel több gond van. A szobatisztaságra nevelés miatt kezdetben 2 óránként kell levinni.
Nem kell a szomszédok írásbeli beleegyezése, azt tartasz, amit akar mindaddig, amíg nem zavarod a lakókat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!