Szerintetek tarthatnék így Dobermannt? 6kor elvinném sétálni 7kor haza.2-3 körül érek haza, akkor viszem sétálni 2 óra, utána labda. Viszont társashazban lakunk ami azt jelenti hogy míg nem vagyok itthon neki a házban lenne a helye.
Persze, hogy meglenne, eleve lakásban kell tartani, csak kertben nem is tartható. Cicákkal is összeszokik, ha kölyökkorától hozzájuk van szoktatva.
Elég pörgős, mozgásigényes kutyák, a reggeli 1 órás séta is intenzív, fárasztós legyen.
Kutyasuli fontos lenne.
A gazdájukat nagyon szeretik, hűségesek, sőt gazdifüggők. Idegenekkel szemben felnőtt korban tartózkodóak, közömbösek. Nem szabad viszont agresszívnak vagy félősnek lenniük.
Kicsi kortól kell vinni mindenfelé magaddal: más kutyák közé, emberek, gyerekek közé, autóhoz, közlekedéshez, zajokhoz stb. hozzászoktatni. Így lesz kiegyensúlyozott felnőttként.
Személyvédelemre őrző-védő képzésen jól képezhető, szeretik is a dobik, ezt mindenképpen javaslom akár csak sport gyanánt vele.
Nekem nem az a bajom hogy bent lenne. Persze ezt tudom. Csak azt írták hogy rombolnak a lakásban és ettől tartok picit. De szerintem simán ellenne.
Köszi a segítséget ^^
A reggeli sétákba néha belefér hamarabb indulás hogy kicsit hosszabb ideig sétáljunk, de általában 6kor kelek és max fél 8ig tudnám reggelente sétáltatni
Nem rombol a lakásban, ha előtte-utána jól le van fárasztva, és el van látva rágnivalóval.
Persze minden kölyökkutya szétrág ezt-azt eleinte. Ami veszélyes vagy értékes, el kell pakolni előle. Felnőttként már tök jól elpihennek a lakásban, míg a gazdi nincs otthon.
Beszoktatható szobakennelbe is fokozatosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!