Mi a véleményetek a törpe schnauzerről? Okos kutya? Társasházban könnyen tartható? (közös kert van)
Nem nekem, a szomszédomnak van egy nagyon aranyos só-bors törpe schnauzere.
Ő azt mondja, hogy nem vészesen hullik a szőre, viszont rendszeresen hordja kozmetikushoz, s nem nyíratja, hanem trimmelteti. Ezen kívül otthon is fésüli rendszeresen, illetve nyilván szokott takarítani. A lakásában parketta van, és a szőnyegeket már felszedte, mert azt mondja, hogy a porszívó is nehezen szedi ki belőle a kutyaszőrt, s így könnyebb a tisztaságot megőrizni.
A kiskutya eléggé ugatós, ezt kell mondjam. Jóban vagyok a szomszédasszonnyal, s a kutyáinkat is szoktuk együtt sétáltatni, hát, az övé az egy elmondhatatlan energiabomba, nagyon szeret labdázni, kötélhúzni, rohangálni, még akkor is, ha a többi kutya már kivan :)
Szerintem akkor legyen ilyen kutyád, ha a kozmetikázását és a szőre otthoni gondozását is vállalni tudod, elég határozottan tudod nevelni, hogy az ugatást le tudd nála állítani, meg egyébkánt is, mert elég határozott elképzelése van a dolgokról, ami nem mindig egyezik a gazdáéval, illetve tényleg van időd rendesen mozgatni, mert hiába kicsi, de nagyon mozgásigényes kutya.
Ha a spancival nem volt nagyobb bajotok, elvileg a törpe schnauzerrel sem lesz, DE:
- 15 év az hosszú idő és hatalmas a különbség egy nyugdíjas kutya és minden lében kanál kölyök között, aki 10 perc szunya után megint ezerrel pörög. Szóval vizsgáljátok meg, hogy tényleg van-e helye egy kölyök kutyának az életetekben!
- Az AKC a terrierek között jegyzi, nem véletlenül: valószínűleg terriereket is használtak a fajta kialakításában és eredetileg föld alatti vadászatra használták. Ami megmutatkozik az önbizalmában, nyomulósságában, makacsságában, de azért kevésbé önfejű, mint egy terrier.
A szomszéd utcában van egy kölyök, az energiabomba jó szó rá. Akkor látták először fáradtnak, amikor az oltási program végeztével, nagy bandával elmentek terepre. Legutóbb amikor beszéltem velük 2 óra más kutyákkal találkozós, feladatozós, póráz nélküli séta volt az alap igénye, de az hónapokkal ez előtt volt. A nyomulást sem véletlenül írtam, tényleg baromi nehezen veszi észre, ha nem kíváncsiak rá. Egyébként egy végtelenül jó fejű és jó szándékú kutya :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!