Kamaszkorban alig behivhato a kutyam?
Most vagyunk 7 honaposak, es 50%-os esellyel tudom behivni. Ha szolok neki megall, ramnez, mondom neki, hogy gyere, megrantja a fejet es megy tovabb elore...
Ez normalis vagy en rontottam el? Korabban mindig be tudtam hivni
Hogyan gyakoroljuk meg jobban a behivast? Ha kaja van nalam sokszor mar az sem erdekli. Kan kutya.
Kamaszkorban nálunk is voltak ilyen gondok, ez normális, ez a kamaszkor, az oktatóm is mondta, hogy az o kutyájával is ez volt, most meg csak nézem, hogy milyen okos és szofogado, szóval majd amikor vége a kamaszkornak, jobb lesz 😃
Csak addig is kitartóan gyakorolj, hivd be, stb..., szóval hogy ne nagyon felejtsen
A többiek jót írtak, ehhez hozzáfűzném, hogy soha ne utána rohanj (úgysem éred utol, ha nem akarja), hanem tőle ellentétes irányba rohanj! Ha van rá lehetőség, bújj is előle, hadd ijedjen meg, hogy nem lát, nem talál (persze közben figyeld).
Az is fontos, hogy behívás pozitív élmény legyen neki: érdekes játék kövesse például, ne azt jelentse, hogy vége a sétának.
Mindenesetre addig is csak teljesen megbízható környezetben engedd el.
Én is csak azt tudom mondani mint a többiek, ez a kamaszkor. Legyél nagyon kitartó és következetes, csinálj mindent úgy ahogy eddig, esetleg ne engedd el pórázról ameddig ez az időszak el nem múlik, maximum olyan helyen ami elkerített, és nem tud eltűnni a szemed elől. Ki fogja nőni.
Off: Nálunk a 9 éves tacskó keverék csinálja azt, hogy mindig csakis a második parancsra csinálja meg amit kérünk tőle. A múltkor meg is jegyezte a párom, hogy ezen a kutyám egész biztosan windows operációs rendszer fut. Ha kiadsz neki egy utasítást, rákérdez, hogy biztos vagy e benne...
Koszi a valaszokat, most kicsit megnyugodtam, viszont felek, hogy a vegen mar o gyoz az akaratossaga miatt. Lakasban egyebkent teljesen engedelmesen viselkedik, tehat ingerszegeny kornyezetben ha 20x ismetlek egy parancsot akkor 20x megcsinalja, csak kint szall el teljesen.
Tegnap peldaul annyira nem birt kizokkenni, mikor jott ertem a parom a kutyaval, hogy fel sem ismert mikor elsetaltam mellette, annyira erdekesebb volt minden mas, ugy kellett neki ketszer szolnom, hogy felnezzen es ne pofaval a foldben legyen. Pedig rendesen le van farasztva, napi 4 orat kint toltunk vele az utcan, futtatoban,hetvegen kutyaovi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!